Illustration for article titled Tarlós szerint már nincs sok értelme a pályaudvari tranzitzónáknak

Úgyhogy esélyes, hogy megszüntetik őket.

A főpolgármester a Mokkában beszélt ma reggel a menekültkérdésről. A tranzitzónákat azért a pályaudvarok közelében hozták létre, hogy a bevándorlók a lehető leggyorsabban üljenek vonatra és menjenek el. Ennek lehetőségei most beszűkültek, úgyhogy ha így folytatódnak tovább a dolgok, nem valószínű, hogy a zónák a főváros szívében maradnak – bár arról nem beszélt, hogy hova költöznének, ha egyáltalán költöznek, és nem pusztán felszámolják őket.

Advertisement

Tarlós szerint a zónákat a humanitárius segítség biztosítása mellett azért hozták létre, hogy a bevándorlók – akik jelentős részéről nem is bizonyított, hogy a háború elől menekülnek, és sokuknak nincs hivatalos irata – ne szóródjanak szét a városban.

A főpolgármester azt mondta, a helyzet kezelésének egyetlen módja, hogy egyszerűen nem engedik be az országba ellenőrizetlenül az embereket.

Advertisement

Nyilván erről is szólna a határzár, bár egy létrával például még simán ki lehet cselezni a dolgot, ma reggel lyukat is vágtak rá, és van még egy csomó, már rengetegszer elismételt gyengesége.

A másik kérdés, hogy a pályaudvarokon táborozó menekülteket/bevándorlókat/migránsokat, akik szeretnének már Nyugatra menni, hogyan és hova akarja átirányítani a kormány.

Advertisement

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Share This Story

Get our newsletter