√ögyhogy es√©lyes, hogy megsz√ľntetik ŇĎket.

A fŇĎpolg√°rmester a Mokk√°ban besz√©lt ma reggel a menek√ľltk√©rd√©srŇĎl. A tranzitz√≥n√°kat az√©rt a p√°lyaudvarok k√∂zel√©ben hozt√°k l√©tre, hogy a bev√°ndorl√≥k a lehetŇĎ leggyorsabban √ľljenek vonatra √©s menjenek el. Ennek lehetŇĎs√©gei most beszŇĪk√ľltek, √ļgyhogy ha √≠gy folytat√≥dnak tov√°bb a dolgok, nem val√≥sz√≠nŇĪ, hogy a z√≥n√°k a fŇĎv√°ros sz√≠v√©ben maradnak ‚Äď b√°r arr√≥l nem besz√©lt, hogy hova k√∂lt√∂zn√©nek, ha egy√°ltal√°n k√∂lt√∂znek, √©s nem puszt√°n felsz√°molj√°k ŇĎket.

Tarl√≥s szerint a z√≥n√°kat a humanit√°rius seg√≠ts√©g biztos√≠t√°sa mellett az√©rt hozt√°k l√©tre, hogy a bev√°ndorl√≥k ‚Äď akik jelentŇĎs r√©sz√©rŇĎl nem is bizony√≠tott, hogy a h√°bor√ļ elŇĎl menek√ľlnek, √©s sokuknak nincs hivatalos irata ‚Äď ne sz√≥r√≥djanak sz√©t a v√°rosban.

A fŇĎpolg√°rmester azt mondta, a helyzet kezel√©s√©nek egyetlen m√≥dja, hogy egyszerŇĪen nem engedik be az orsz√°gba ellenŇĎrizetlen√ľl az embereket.

Nyilv√°n errŇĎl is sz√≥lna a hat√°rz√°r, b√°r egy l√©tr√°val p√©ld√°ul m√©g sim√°n ki lehet cselezni a dolgot, ma reggel lyukat is v√°gtak r√°, √©s van m√©g egy csom√≥, m√°r rengetegszer elism√©telt gyenges√©ge.

Advertisement

A m√°sik k√©rd√©s, hogy a p√°lyaudvarokon t√°boroz√≥ menek√ľlteket/bev√°ndorl√≥kat/migr√°nsokat, akik szeretn√©nek m√°r Nyugatra menni, hogyan √©s hova akarja √°tir√°ny√≠tani a korm√°ny.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI