Visszatért kedvencem, a brutális, beszólós, viccesen köcsögösködő Tarlós István. Az Illatos úti szennyezés ügyében írt levelet az Együtt elnökének a főpolgármester. Sipítozik a balos sajtó, pedig sokkal több ilyen kéne a magyar politikába.

Advertisement

Megy a hörgés, mekkora bunkó Tarlós István, hogy így elviccelte azt, hogy az Együtt őt teszi felelőssé az Illatos úti – valóban rettenetes – vegyi szennyezésért. Pedig Tarlós nem tett semmi mást, csak ahelyett, hogy válaszolt volna valami szokásosan unalmas, lélekölő semmit, hogy

szeretném tájékoztatni Elnök urat, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak hosszú évek óta semmi köze a céghez és a telephelyhez, és már előtte is csak kisebbségi tulajdonosok voltunk, érdemi beleszólás nélkül, úgyhogy ha a valódi illetékeseket keresi, tüntessen X, Y vagy Z székháza előtt,

Advertisement

vette a fáradságot, és odapörkölt egy irigylésre méltóan tömör, igencsak kifejező és nehezen felejthető levelet:

Illustration for article titled Tarlós leoltotta Szigetvárit, mint a lámpát
Advertisement

Ami pont ugyanezt mondja, csak olyan modorban, ahogyan a valódi emberek kommunikálnak egymással, nem pedig minisztériumi előterjesztésekkel etetett robotok. Oké, nem minden ember kommunikál így, csak a szórakoztatóbbja, de ez politika, vagyis részben az összes választó előtt zajló színház, és én szászor inkább megnézek egy olyan színészt, aki valamilyen, mint aki semmilyen, karót nyelt és komolykodó.

Ezt nem felszínesen, az oldalvonal mellett popkornozva, hanem megszenvedve mondom, mert nekem élőben kellett hallgatnom – és nem egyszer – az ennél sokkal felpaprikázottabb Tarlós Istvánt, aki a telefonban nem kevésbé színes, cserébe ordít, és 15-35 percig bírja szusszal, észlelhető lélegzetvétel nélkül.

Advertisement

Update: Tarlós a viccelődés után azért akcióba is lépett.

[újrahasznosított gif: Nagy Attila/Cink]

Share This Story

Get our newsletter