This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tarlós István nekimegy a BKV-ellenőröknek

Illustration for article titled Tarlós István nekimegy a BKV-ellenőröknek

2017-re bevezethetik az elektronikus jegyrendszert a budapesti tömegközlekedésben, nekünk is lehet majd oysterünk (de valószínűleg nem az lesz, a kép csak illusztráció!).

Advertisement

A főváros megbízásából a BKK a német Scheidt & Bachmann céggel állapodott meg a rendszer kialakításáról és üzemeltetéséről, amely 2017-re fejeződik be, legalábbis elvileg.

Tarlós Európa szégyenének nevezte a papíralapú jegyrendszert, és most azt ígérte, 800 beléptetőkaput állítanak fel a metróállomásokon, de például a HÉV-ek esetében lesz, ahol falra, oszlopokra helyezhető érvényesítő berendezés működik majd, s további 2500 autóbuszon, trolibuszon és villamoson is mintegy tízezer ilyen rendszert helyeznek el.

Advertisement

A főváros másfél millió, névre szóló csipkártyát bocsát ki és mintegy kilencmillió név nélküli, rövid lejáratút, és az első csipkártyát minden budapestinek ingyenesen adják. A papíralapú rendszert több lépcsőben szüntetik meg, először a bérletesek kapnak csipkártyát, végül a jegyvásárlók. A rendszer minőségi változást hoz, megszűnik a sorban állás, a jegyeket telefonon és interneten is meg lehet majd vásárolni - sorolta Tarlós István.

Az ellenőrökről nem szólt, de gyaníthatóan belőlük is jóval kevesebbre lesz szükség.

Advertisement

(via MTI)

Share This Story

Get our newsletter