Minden politikus √©let√©ben elj√∂n egy neh√©z pillanat, amikor valami kellemetlent kell tennie. √Āder J√°nosnak kisim√≠tani a homlok√°t, Gyurcs√°ny Ferencnek percekig le√°ll√≠tani a v√°llmozg√°s√°t vagy Bajnai Gordonnak lesz√°llnia egy buszr√≥l. Kinek siker√ľl, kinek nem. Most Tarl√≥s Istv√°nnak kellett j√≥ buliz√°st k√≠v√°nnia √©s megtette!

Az idei Szigeten ugyanis szak√≠tottak a tizenak√°rh√°ny √©ves hagyom√°nyokkal √©s nincs t√∂bb√© PestiEst k√ľl√∂nkiad√°s. Ennek vannak szomor√ļ k√∂vetkezm√©nyei, p√©ld√°ul az ember nem √ľtheti el az elsŇĎnapi sorban√°ll√°s f√°raszt√≥ perceit egy UP-jegyzettel.

Advertisement

Vannak viszont elŇĎny√∂s hat√°sai is, p√©ld√°ul nagyobb figyelem ir√°nyul a fŇĎpolg√°rmesteri k√∂sz√∂ntŇĎre, amit h√ļsz √©v alatt m√©g soha nem b√≠rtam elolvasni. Egy√©bk√©nt ez a mostani a maga nem√©ben remekmŇĪ. Egyr√©szt mert r√∂vid (aj√°nlja benne p√©ld√°ul a f√ľrdŇĎket, amire t√©nyleg van ig√©ny, illetve a "ny√°ri szabadt√©ri programokat", amit nem √©rtek pontosan), m√°sr√©szt meg az utols√≥ tagmondatig siker√ľl √ľgyesen elker√ľlnie a tegez√©s-mag√°z√°s k√©rd√©s√©t.

Merthogy van ez a Fesztiv√°lk√∂zt√°rsas√°g id√©n, ami √∂nmag√°ban k√∂zepesen j√≥ √∂tletnek sem mondhat√≥ (nagyj√°bol oylan mint az Eurowoodstock volt 94-ben). Viszont csin√°ltak hozz√° egy t√∂k√©letesen √ļtlev√©lnek kin√©zŇĎ programf√ľzetet. M√©retben, sz√≠nben, minŇĎs√©gben, diz√°jnban, minden √≠z√©ben t√∂k√©letes √ļtlevelet.

Advertisement

Ez nem csak aranyos √∂tlet, de praktikus is, mert elf√©r a zsebedben √©s j√≥val √°ttekinthetŇĎbb, mint a kusza webes programbont√°s. (√Čs nem, nem az√©rt kusza nekem, mert elvakult pap√≠rf√©tisiszta vagyok, ami a Cinkek am√ļgy is kicsit vicces lenne).

Advertisement

Kevés benne a reklám, klassz a pecsétekkel telerakott dizájn, nekem nagyon bejön.

A személyes adatok rész is mókás:

Advertisement

Van benne pecs√©tgyŇĪjt√∂get√©s is, ami elsŇĎre megint olyan, hogy a k√∂zepesen j√≥ √∂tletnek sem mondhat√≥:

Advertisement

Viszont! Viszont Mimi a Travel√≥t√≥l kisz√ļrta, hogy nem valami kedvezm√©nykupont vagy ingyenk√≥l√°t kapsz hozz√° aj√°nd√©kba, ha √∂sszegyŇĪjt√∂d a pecs√©teket √©s √°llampolg√°rr√° v√°lsz. Hanem ugyanazt tudod vele csin√°lni, mint amit a reptereken is jobb √ļtlevelekkel: gyorsabban jutsz be, ha odaval√≥si vagy.

Van ugyanis a beengedŇĎ kapuk k√∂zt egy Sziget-√°llampolg√°roknak fentartott bej√°rat.

Advertisement

Ja az m√°r csak hab a tort√°n, hogy Gerendai tegnap egy SZI orsz√°gjelz√©sŇĪ kocsival g√∂rd√ľlt be a sajt√≥bej√°r√°sra.