Tarlós István jó bulizást kíván!

Minden politikus életében eljön egy nehéz pillanat, amikor valami kellemetlent kell tennie. Áder Jánosnak kisimítani a homlokát, Gyurcsány Ferencnek percekig leállítani a vállmozgását vagy Bajnai Gordonnak leszállnia egy buszról. Kinek sikerül, kinek nem. Most Tarlós Istvánnak kellett jó bulizást kívánnia és megtette!

Az idei Szigeten ugyanis szakítottak a tizenakárhány éves hagyományokkal és nincs többé PestiEst különkiadás. Ennek vannak szomorú következményei, például az ember nem ütheti el az elsőnapi sorbanállás fárasztó perceit egy UP-jegyzettel.

Advertisement

Vannak viszont előnyös hatásai is, például nagyobb figyelem irányul a főpolgármesteri köszöntőre, amit húsz év alatt még soha nem bírtam elolvasni. Egyébként ez a mostani a maga nemében remekmű. Egyrészt mert rövid (ajánlja benne például a fürdőket, amire tényleg van igény, illetve a "nyári szabadtéri programokat", amit nem értek pontosan), másrészt meg az utolsó tagmondatig sikerül ügyesen elkerülnie a tegezés-magázás kérdését.

Merthogy van ez a Fesztiválköztársaság idén, ami önmagában közepesen jó ötletnek sem mondható (nagyjábol oylan mint az Eurowoodstock volt 94-ben). Viszont csináltak hozzá egy tökéletesen útlevélnek kinéző programfüzetet. Méretben, színben, minőségben, dizájnban, minden ízében tökéletes útlevelet.

Advertisement

Ez nem csak aranyos ötlet, de praktikus is, mert elfér a zsebedben és jóval áttekinthetőbb, mint a kusza webes programbontás. (És nem, nem azért kusza nekem, mert elvakult papírfétisiszta vagyok, ami a Cinkek amúgy is kicsit vicces lenne).

Advertisement

Kevés benne a reklám, klassz a pecsétekkel telerakott dizájn, nekem nagyon bejön.

A személyes adatok rész is mókás:

Advertisement

Van benne pecsétgyűjtögetés is, ami elsőre megint olyan, hogy a közepesen jó ötletnek sem mondható:

Advertisement

Viszont! Viszont Mimi a Travelótól kiszúrta, hogy nem valami kedvezménykupont vagy ingyenkólát kapsz hozzá ajándékba, ha összegyűjtöd a pecséteket és állampolgárrá válsz. Hanem ugyanazt tudod vele csinálni, mint amit a reptereken is jobb útlevelekkel: gyorsabban jutsz be, ha odavalósi vagy.

Van ugyanis a beengedő kapuk közt egy Sziget-állampolgároknak fentartott bejárat.

Advertisement

Ja az már csak hab a tortán, hogy Gerendai tegnap egy SZI országjelzésű kocsival gördült be a sajtóbejárásra.

Share This Story

Get our newsletter