This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tarlós István beleköpött az olimpialevesbe

Illustration for article titled Tarlós István beleköpött az olimpialevesbe

Teljesen biztos voltam benne, hogy ez az olimpiarendezéses izé egy szépen megírt fideszes forgatókönyv szerint zajlik, amibe konkrétan mindenkit bevontak. Erre mi történik? Az, hogy Tarlós István főpolgármester akkorát trollkodik, mint ide 2024 – vagy 2028.

Advertisement

MTI:

A főpolgármester szerint nem életszerű most felvetni a 2024-es olimpia budapesti rendezését. Tarlós István egy más témájú pénteki eseményen újságíróknak azt mondta: sportbarát embernek tartja magát, és nagy sport- és idegenforgalmi értéke lenne egy olimpiának, de csodálkozik a mostani felvetéseken. Hozzátette: ha politikai ellenfeleinek ez a legnagyobb problémája, akkor nagyjából rendben lehetnek a dolgok a fővárosban.

A főpolgármester szerint sokat elárul a baloldali jelölt aktuális problémákkal kapcsolatos ismereteiről, hogy egy tíz évvel később rendezendő olimpiáról faggatja a jelenlegi városvezetést, aminek a helyszínéről évek múlva születhet döntés.

Advertisement

Az ötletet Schmitt Pál exálamfő dobta be, később Borkai Zsolt MOB-elnök habosította tovább, majd Falus Ferenc ellenzéki jelölt kérdezte Tarlóstól közleményben, hogy reálisnak és szükségesnek tartja-e a 2024-es olimpiát. Szalay Berzeviczy Attila, a budapesti olimpiáért évek óta kampányoló BOM egyesület elnöke tegnap azt mondta, sok feltételnek kell teljesülnie 2024-hez, úgyhogy egy 2028-as dátumot reálisabbnak tartana.

Advertisement
Advertisement

Fotó: Kallos Bea/MTI

Share This Story

Get our newsletter