Teljesen biztos voltam benne, hogy ez az olimpiarendez√©ses iz√© egy sz√©pen meg√≠rt fideszes forgat√≥k√∂nyv szerint zajlik, amibe konkr√©tan mindenkit bevontak. Erre mi t√∂rt√©nik? Az, hogy Tarl√≥s Istv√°n fŇĎpolg√°rmester akkor√°t trollkodik, mint ide 2024 ‚Äď vagy 2028.

MTI:

A fŇĎpolg√°rmester szerint nem √©letszerŇĪ most felvetni a 2024-es olimpia budapesti rendez√©s√©t. Tarl√≥s Istv√°n egy m√°s t√©m√°j√ļ p√©nteki esem√©nyen √ļjs√°g√≠r√≥knak azt mondta: sportbar√°t embernek tartja mag√°t, √©s nagy sport- √©s idegenforgalmi √©rt√©ke lenne egy olimpi√°nak, de csod√°lkozik a mostani felvet√©seken. Hozz√°tette: ha politikai ellenfeleinek ez a legnagyobb probl√©m√°ja, akkor nagyj√°b√≥l rendben lehetnek a dolgok a fŇĎv√°rosban.

A fŇĎpolg√°rmester szerint sokat el√°rul a baloldali jel√∂lt aktu√°lis probl√©m√°kkal kapcsolatos ismereteirŇĎl, hogy egy t√≠z √©vvel k√©sŇĎbb rendezendŇĎ olimpi√°r√≥l faggatja a jelenlegi v√°rosvezet√©st, aminek a helysz√≠n√©rŇĎl √©vek m√ļlva sz√ľlethet d√∂nt√©s.

Az √∂tletet Schmitt P√°l ex√°lamfŇĎ dobta be, k√©sŇĎbb Borkai Zsolt MOB-eln√∂k habos√≠totta tov√°bb, majd Falus Ferenc ellenz√©ki jel√∂lt k√©rdezte Tarl√≥st√≥l k√∂zlem√©nyben, hogy re√°lisnak √©s sz√ľks√©gesnek tartja-e a 2024-es olimpi√°t. Szalay Berzeviczy Attila, a budapesti olimpi√°√©rt √©vek √≥ta kamp√°nyol√≥ BOM egyes√ľlet eln√∂ke tegnap azt mondta, sok felt√©telnek kell teljes√ľlnie 2024-hez, √ļgyhogy egy 2028-as d√°tumot re√°lisabbnak tartana.

Advertisement

Advertisement

Fotó: Kallos Bea/MTI