Illustration for article titled Tarlós Hiszti István nem bírta ki, személyeskedve nekiment Vitézynek

Semmi nem árulkodik jobban. miért csinálta ki a főpolgármester a BKK-t és vezetőjét, mint az, ahogyan a köztévében reagált a távozására. Vitézy visszafogott, nem támadó, őt meg sem említő búcsúlevelére jelzőhalmozó vagdalkozással válaszolt. A két kulcsszó az operett és a hisztéria.

Advertisement

Tarlós István nem az indulatkezeléséről híres, és most is elárulta magát, nem is akárhogyan. Miután Vitézy BKK-főnök tegnap egy Facebookra kiposztolt, csendes, visszafogottan érzelmes eredményfelsorolással búcsúzott a posztjától és a szétszedett közcégétől, a főpolgármestert ma reggel a köztévé Ma reggel című műsorában kérdezték a témáról.

Advertisement

És Tarlós nem fogta vissza magát.

"Egy igazi szappanopera, amivel szemben állunk"

- minősítette azt, hogy a sajtó nem kis része elismerően írt a kinyírt BKK-vezetőről, majd azt mondta, hogy "ugrott egyet" Vitézy búcsúlevelének olvastán. Hogy mi ugrasztotta meg?

"Az érzelmes búcsúlevél eléggé szembetűnő ellentmondásban van a szinte őrjöngésig fajuló háttérhisztériákkal"

Advertisement

Szóval akkora szemét ez Vitézy, hogy nem átall visszafogottan kommunikálni? Ha jól értem, ez az egyik probléma. Tarlós szavaiból nem derült ki, hogy szerinte Vitézy hiszériázik örjöngva a háttérben, vagy mások tesznek ilyet.

Ezt a gondolatmenetet koronázta meg Tarlós azzal, hogy Vitézyvel

"majdnem lehetetlen együtt dolgozni a személyisége miatt".

De erről a személyiségről igazából annyit tudtunk meg - indirekt következtetés útján - hogy idegesíti Tarlós Istvánt. Ez dicséretesen őszinte feltárása a problémának, és én a sztori során végig erre is tippeltem írásban.

Advertisement

Tarlós azt is elmesélte, hogy a leváltás

"nagyon széleskörű döntés volt".

A következő szakasz elárulta, hogy a főpolgármester arra lehetett féltékeny, hogy a jó ötleteket nem az ő, hanem a BKK és vezetője nevéhez kötötték, aki nem árulte el neki előre a jó ötleteket, hogy azok Tarlós neve alatt futhassanak:

A BKK szerepet tévesztett, egy túlduzzasztott, túlterjeszkedő, önjáró céggé vált. Úgy tett, mintha minden a saját szellemi terméke lenne, és a Fővárosi Közgyűlés, a tulajdonos fővárosi önkormányzat gyakorlatilag egy követő magatartásra kényszerült.

Advertisement

Tarlós olyan BKK-ra vágyik, amelyik a főváros elképzeléseit valósítja meg,

"nem pedig egy önálló operettszínházzá növi ki magát".

Tarlós a közrádió 180 percében is nyilatkozott a témában, ott sem tett lakatot a szájára szerencsére. Ott azt mondta, hogy minden egyes olyan projekt, amivel Vitézy "dicsekszik", benne volt a 2008-as Tarlós-programban:

"Ezt a fiatal, elnyomott zseni és egyszemélyes ötletgazda legendát muszáj cáfolni"

Advertisement

Mit is mondhatnánk erre? A szőlő még sosem volt ennyire savanyú a Városházán, de még a rettenetes szoclib terror alatt sem!

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Share This Story

Get our newsletter