This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tarlós: Elvileg el lehet jutni az építkezés megakadályozásáig

A Facebookon magyarázkodik a főpolgármester a Római parti mobilgát ügyében, de ami a legfontosabb, ismét felveti a lehetőségét az őrült környezetpusztító akció leállításának.

Tarlós István hosszú, tőle szokatlanul demszkyzős hangulatú és csúsztatásoktól sem mentes szövegben készti elő, hogy esetleg tényleg kihátráljon a vállalhatatlan projektből. Az egész írás alapmotívuma, hogy Tarlós egyszerűen nem tekinti még most sem szempontnak azt, hogy az értelmetlen építkezéssel örökre elpusztítanák a Római parti fákat, a kis utolsó ártéri erdőt és a teljes, lankás-kavicsos természetes partot, ami miatt egyáltalán létezik a Római. Odáig megy, hogy szónoki módon ezt kérdezi: "Ilyet építenek most Szentendrén és Vácott. Ezek szerint ezeket azonnal le kell állítani?" Mintha nem tudná pontosan, hogy a szentendrei mobilgátat nem egyedülálló természeti környezet elpusztításával, hanem egy már meglévő, nagyméretű gát kiváltására építik. Vagyis egyfajta épített környezetet alakítanak át másfajtává, ráadásul olyan módon, hogy az állandóan látható gátrészek mérete csökken, és a város korzójáról ezentúl újra látni lehet majd a Dunát.

Advertisement

A visszafele szurkálás közben egy pillanatig úgy túnik, hogy Tarlós azt mondja, az előző városvezetés miatt nem lehet EU-pénzt kapni semmilyen gátprojektre, de ha jobban elolvassuk, amit írt, ez csak a 2013-ig tartó ciklusra vonatkozik, magyarán, ha kompetensen szervezi az ügyet, a következő EU-ciklusban szerezhetne pénzt a rendes, a parttól beljebb fekvő gátra.

Share This Story

Get our newsletter