Erősíti a magyar kormány az ország idegengyűlölő imázsát. Most egy államtitkár nyilatkozott olyat egy olasz újságnak, mint valami búr ültetvényes.

“Elég a bevándorlókból. Magyarország fogja vezetni a kvótaellenes frontot”

Ezzel az idézőjeles címmel jelent meg interjú az olasz La Stampa napilap mai számában Takács Szabolcs Európa-ügyi államtitkárral.

Advertisement

Az “elég a bevándorlókból” annyira jó szöveg, hogy mondhatta volna a francia szélsőjobboldali Front National, esetleg az osztrák Jörg Haider, ha még élne.

Az interjúban Takács arról beszélt, hogy Magyarország ellenzi az EU által tervezett bevándorlási kvótákat, és szövetségeseket keres Jean-Claude Juncker európai biztossági elnökkel szemben. Takács szerint a kvótarendszert rajtunk kívül a Cseh Köztársaság, Szlovákia, a balti államok, Lengyelország, s az Egyesült Királyság is ellenzi, valamint jelezte csatlakozását Franciaország is.

Az interjú időzítése a legkevésbé sem véletlen, hiszen most folyik éppen az EU-országok védelmi és külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozása.

A bevándorlás ügyében tartott konzultációról, aminek a demagóg, gyűlölködő “kérdései” már Európában is figyelmet keltettek, a helyettes államtitkár azt mondta, “Nem kelthetjük azt a benyomást, hogy a fejük felett döntünk”. Mármint az emberek feje fölött.

Share This Story

Get our newsletter