This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Szurkoljunk együtt a Manchester Citynek!

Illustration for article titled ​Szurkoljunk együtt a Manchester Citynek!

A téli olimpia árnyékában (!) csak most vettem észre, hogy máris kezdődik a futball-Bajnokok Ligája.

Advertisement

Kétfajta futballdrukker van, az egyiknek csak a nagyok elég nagyok, a másik azt szeretné, ha a kicsik is beleszólhatnának a dolgokba. Ha Svájc lenne a világbajnok! Nem kérdés, hogy kinek jut több sikerélmény, és kinek kell megtanulnia örülni egy jól sikerült becsúszó szerelésnek vagy egy kivédett tizenegyesnek. Viszont van olyan is, aki azokat a csapatokat és játékosokat bírja, akiket utál a tömeg, és nem Lionel Messi-, hanem Cristiano Ronaldo-posztert tart a hálószobájában. Ez jobb, a trollság nem feltétlenül jár sorozatos kudarcokkal, nagynéha egy Aranylabda is leesik.

Szóval, csak azt akartam mondani: elég volt azokból, akik mindig nyernek, nyerjenek az idén olyanok, akik nem szoktak. Nem kell az agyat szétmorfondírozni: a perfekt választás a Manchester City. Lehetne az Atletico Madrid (csakhogy az spanyol), a Bayer Leverkusen (ám az esélytelenek bálványozásának is van határa), főként a Paris SG (Zlatan király), mégis a Cityt választom. Egyrészt, mert Káinként az Ábel M. United árnyékában egy vacak KEK-en (1970-ben!), néhány FA-kupán és három bajnoki címen (a 2012-es PL-győzelem előtti utolsó a hatvanas években jött be) kívül nem nyertek semmi igazán komolyat soha, másrészt rusnya arab milliárdokból lettek felpumpálva, harmadrészt nincsenek tényleg rokonszenves focistáik, negyedrészt bár hatékonyak, nem játszanak különösebben szépen. Úgyhogy először a Barcelonát verjük meg rendesen, ma este.

Advertisement

A további párosítás: Leverkusen-Paris SG, Arsenal-Bayern München, Milan-Atletico Madrid. A két utóbbi meccset szerdán játsszák.

Share This Story

Get our newsletter