Szürcsölnél habzó nyalánkságot vécékagylóból?

Egyre népszerűbb finomság a Moko Moko Mokoletto, mely egy mini vécében képződő bugyborékoló édesség kólás és 7up-os ízben. Nem is az a furcsa, hogy a japánok szeretik, hanem, hogy egyes boltokból még náluk is ki van tiltva ez az élvezeti cikk.

Advertisement

Ez annál is meglepőbb, mert egy hasonló, ám jóval gusztustalanabb nyalánkság-készlet a németeknél is divatban volt, igaz annak jó száz éve. Mint Kosztolányi Dezső írja:

"A jobb családok asztalán egy fölöttébb furcsa mustártartó áll, melyből - mint később értesültem - a gyáros meggazdagodott, áruját mindenütt kapkodták, nem is győzött belőle eleget gyártani. Ez a mustártartó egy pirinyó, fehér porcelán, vízzel öblíthető árnyékszéket ábrázol, a rácsappantható, barna fedődeszkával, csalódásig utánozva mindent, csak fölírása árulja el, hogy: "Mustár" (Senf). Ebben tartják ők a barna-sárga mustárt, melyet kedélyes falatozás közben a véreshurkára kennek.

Kezdetben nem értették, hogy csak mérsékelt étvággyal tudtam enni, mikor előttem kacérkodott ez az elmés, kacagtató tárgyacska. Ők mulattak rajta. A menyasszony és vőlegény is mosolyogva szemlélte, s előre tudta, hogy alapítandó otthonukban is lesz majd ilyen. Tiszteletre méltó családanyák, akiknek jelenlétében lehetetlen volna egy kissé borsosabb célzást megereszteni, bohókásan nyújtották oda a vendégnek.

A kisfiúk arcukat elfintorítva bele-beleszagoltak, lenyalogatták a porceláncsészére tapadt barna pöttyöket, s a kisleányok, akiket jóságos szüleik összetett kézzel, imádkozva fényképeztettek le, kéjelegve kotorgatták a benne megalvadt pépet, és mint szenvedélyes csatornatisztítók, ecettel higították föl."

Ehhez képest kifejezetten cuki a Moko Moko Mokoletto, kiváltképp a pirinyó vécépumpa, törlőkendő és illatosító (2:15-től), mellyel szeretettel lehet ápolni a csöpp játszótársat. Alig várom, hogy betörjön Magyarországra, és minden osztályban ezzel játszanak a pajkos lurkók.


Cink a Facebookon: fb.com/cinkhungary, Zubreczki Dávid a Twitteren: @boogiepapa

Share This Story