This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Szupervicces neve van a tízfős délnémet Ku-Klux Klán vezetőjének

Illustration for article titled Szupervicces neve van a tízfős délnémet Ku-Klux Klán vezetőjének

A Ku-Klux Klán papíron elvileg nem egy vicces dolog, de ha jár az ember moziba és nézi a Coen-testvérek vagy Tarantino filmjeit, meg ha meg ha ránéz a nevetségesen zsugorodó létszámukra, akkor tulajdonképpen az tud lenni.

Advertisement

Akkor is, ha Baden-Württembergben megtalálnak egy tízfős KKK-szekciót, aminek a 45 éves vezetőjét, figyeljetek, Didi White-nak hívják.

Az LKA, azaz a német országos nyomozóiroda hívta fel a nyilvánosság figyelmét arra, hogy Dél-Németországban, a 37 ezer főt számláló Schwäbisch Hallban szerveződött egy kláncsoport az interneten, a vezetőjük pedig egy Didi White nevű ember. Az LKA többet nem mondott az ügyről, azt sem, hogy lecsapnak-e rájuk, figyelik-e őket, vagy csak kuncognak azon, hogy magyarul a főnök neve Fehér Cici. Ezt az utóbbit mondjuk kétlem.

Advertisement

Baden-Württembergben nem tréfadolog a KKK, egyrészt mert jövő héten kezdődik Beate Zschaepe tárgyalása. Zschaepe-t azzal vádolják, hogy bűntárs volt a Döner-Mörder-nek nevezett gyilkosságsorozatban, aminek során ismeretlen tettesek török bevándorlókat öltek meg. A nyomozás egyenes kapcsolatot fedezett fel a német KKK és a gyilkosságok között. Ráadásul nemrég kiderült, hogy Baden-Württemberg két rendőrje is a helyi klán tagja volt 2000 és 2001 között, bár őket később tisztázták azzal a kifogással, hogy azonnal otthagyták a szervezetet, amikor kiderült, hogy rasszisták.

via focus.de/rt.com

Share This Story

Get our newsletter