Volt egy olyan k√©rd√©s a kora reggeli √©retts√©gis posztom alatt, hogy vajon a cinkes szerkesztŇĎk meg tudn√°k-e csin√°lni az √≠r√°sbeli √©retts√©giket. H√°t ami engem illet, a mateket biztosan nem, a t√∂rt√©nelmet is neccesen, de a magyarral, asszem, megbirk√≥zn√©k. H√°la Bodor √Ād√°mnak!

A feles√©gem k√ľldte √°t m√©g reggel a t√©m√°kat, √©s azt is mondta, hogy az ŇĎ iskol√°jukban √°ll√≠t√≥lag sokan v√°lasztott√°k az egyik legmenŇĎbb magyar kort√°rs √≠r√≥ viszonylag r√©gi novell√°j√°t.

H√°t k√≠v√°ncsi vagyok, hogy az egyebek k√∂zt ezen a linken is elolvashat√≥ sz√∂veg ‚Äď amit nagyon is √©rdemes elolvasni, hiszen igen erŇĎs ‚Äď mit mond 18-19 √©ves fiataloknak, de h√°tha sokat.

Bodor √Ād√°mot egy√©bk√©nt ‚Äď errŇĎl itt m√°r √≠rtam az eml√≠t√©s szintj√©n ‚Äď nagyon szeretem, √ļgy sejtem, minden√©t magam√©v√° tettem az idŇĎk sor√°n, de erre az √Āllatkertre sz√≥r√≥l sz√≥ az√©rt nyilv√°n nem eml√©keztem. A Sinistra k√∂rzetre, A Verhovina madaraira √©s A r√©szlegre viszont sokkal jobban ‚Äď a hosszabb mŇĪvek ink√°bb megmaradnak ‚Äď, √°m annak k√ľl√∂n √∂r√ľl√∂k, hogy a t√∂rt√©ntek ut√°n k√©nytelen leszek j√≥ sok √©v ut√°n ism√©t levenni a Vissza a f√ľlesbagolyhoz c. novellagyŇĪjtem√©nyes k√∂tetet. Plusz √∂r√∂m, hogy a magyar√©retts√©gin kedvenc hat√°ron t√ļli magyar √≠r√≥im k√∂z√ľl m√©g egy felbukkant, m√©gpedig a felvid√©ki Grendel Lajos. Rem√©lem, a k√∂vetkezŇĎ ezek ut√°n m√°r t√©nyleg Gion N√°ndor lesz!

Advertisement

Olvassatok mindennap!