Egy√©rtelmŇĪen az oktat√°spoltika felelŇĎs a Barany√°ban kialakult sak√°lellenes hangulat√©rt. Mi m√°st v√°rn√°nk, ha egyszer k√∂telezŇĎ olvasm√°ny a Toldi, melyben a c√≠mszereplŇĎ az√©rt tapos el v√©letlen√ľl k√©t kis sak√°lt, mert lek√∂ti a figyelm√©t, hogy egy megfojtott naggyal sz√©tverjen egy m√°sikat.

Persze aki ismeri az Arany-remekmŇĪvet, az tudja, hogy az eg√©sz trag√©dia √©pp annak k√∂sz√∂nhetŇĎ, mert Mikl√≥s nem tud ellen√°llni a sak√°lok elbŇĪv√∂lŇĎ cukis√°g√°nak:

Megsajnálta Miklós hogy reájok hágott,

Símogatta a két árva kis jószágot,

Mint a juh√°sz-bojt√°r, amikor kapatja,

A komondor kölyköt végig simogatja.

Lend√ľlj√ľnk t√ļl a kihagyhatatlannak tŇĪnŇĎ komondoros po√©non √©s l√°ssuk, val√≥ban cuki-e az aranysak√°l k√∂ly√∂k. Nos ezt csak megerŇĎs√≠teni tudom! Tavaly a Tisza-tavi √Ėkocentrum legn√©pszerŇĪbb produkci√≥ja volt a simogat√°ssal egybek√∂t√∂tt sak√°letet√©s (pedig ahol k√©t l√°bra √°ll√≥ vidr√°k kunyer√°lnak hal√©rt, ott el√©g erŇĎsnek mondhat√≥ a mezŇĎny).

Advertisement

Nem gondoltam volna, hogy valaha nyaral√°si fot√≥kat fogok a Cinkre pakolni, de √°lljon itt n√©h√°ny k√©p v√°diratul a d√©l-dun√°nt√ļli vad√°szok ellen, akik egy√©bk√©nt ennek a h√°rom k√∂ly√∂knek az √°rvas√°g√°√©rt is felelŇĎsek. (Megjegyzem, azt sem gondoltam volna soha, hogy egy olyan blogba √≠rok majd, ahol a sakalrasszizmus taget kell haszn√°lnom, r√°ad√°sul √ļgy, hogy azzal nem √©n leszek az elsŇĎ az adott napon).

Advertisement

Még több sakálsimogatós kép itt.