This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Szovjetizálódó iskolák: mit olvas az apukád?

Illustration for article titled ​Szovjetizálódó iskolák: mit olvas az apukád?

Egy budapesti iskolában olyan újságcikket kell bevinni a gyerekeknek, amit a szüleik szívesen olvasnak. Tök durva, hogy a mai közhagulatban ez milyen félelmetesen hangzik.

Advertisement

Levelet kaptam egy apatárstól, neki is van hatodikos gyereke. Egy iskolai feladatról írt, ami - elvileg - lehetne teljesen ártatlan, egy jó osztályfőnöki órai beszélgetésre alkalmat adó felütés is. De nekem elsőre - pedig esküszöm, nem vagyok rettegős és egyáltalán nem tartok semmilyen fasiszta Orbán-diktatúrától - a híres szovjet pionír jutott eszembe, aki feljelentette a szüleit.

Itt a levél:

Szia! A torna után egy másik hardcore tantárgy visszásságairól. Osztályfőnöki órára be kell vinni a gyerekeknek (6.osztály) olyan cikket, ami anyu, apu által kedvelt újságból való. Először gondoltam, hogy a kurucinfó megölésemre felszólító kommentjeiből szemezgetek, aztán mégis arra jutottam, hogy valami megmondósabb cink- vagy 444-opusszal szerelem fel a fiamat, aki így nyomdokaimba léphet az ellenzékiség sajátélménye tekintetében. Sajnos olyan cikket nem találtam, amely az osztályfőnöki órán a szülők politikai nézeteivel kapcsolatos színvallásra késztetésről szól.

Advertisement

Neked mi jut eszedbe erről a feladatról? És mit tennél ilyen helyzetben? Elviccelnéd? Adnál a gyereknek egy Kutya magazint vagy egy Magyar Horgászt? Vigyázz, ez sem aknamentes terep, a MaHor ugyanis komcsinak, míg a konkurenc Sporthorgász fideszesnek van elkönyvelve! Egyáltalán, én parázom túl, vagy tényleg van valami kellemetlen ebben a házi feladatban?

Advertisement

Ha anya vagy apa vagy, különösen kiváncsi vagyok, tapasztaltál-e bármi hasonlót idén szeptemberben!

(Fotó: Fortepan)

Share This Story

Get our newsletter