Egy budapesti iskol√°ban olyan √ļjs√°gcikket kell bevinni a gyerekeknek, amit a sz√ľleik sz√≠vesen olvasnak. T√∂k durva, hogy a mai k√∂zhagulatban ez milyen f√©lelmetesen hangzik.

Levelet kaptam egy apat√°rst√≥l, neki is van hatodikos gyereke. Egy iskolai feladatr√≥l √≠rt, ami - elvileg - lehetne teljesen √°rtatlan, egy j√≥ oszt√°lyfŇĎn√∂ki √≥rai besz√©lget√©sre alkalmat ad√≥ fel√ľt√©s is. De nekem elsŇĎre - pedig esk√ľsz√∂m, nem vagyok rettegŇĎs √©s egy√°ltal√°n nem tartok semmilyen fasiszta Orb√°n-diktat√ļr√°t√≥l - a h√≠res szovjet pion√≠r jutott eszembe, aki feljelentette a sz√ľleit.

Itt a levél:

Szia! A torna ut√°n egy m√°sik hardcore tant√°rgy vissz√°ss√°gair√≥l. Oszt√°lyfŇĎn√∂ki √≥r√°ra be kell vinni a gyerekeknek (6.oszt√°ly) olyan cikket, ami anyu, apu √°ltal kedvelt √ļjs√°gb√≥l val√≥. ElŇĎsz√∂r gondoltam, hogy a kurucinf√≥ meg√∂l√©semre felsz√≥l√≠t√≥ kommentjeibŇĎl szemezgetek, azt√°n m√©gis arra jutottam, hogy valami megmond√≥sabb cink- vagy 444-opusszal szerelem fel a fiamat, aki √≠gy nyomdokaimba l√©phet az ellenz√©kis√©g saj√°t√©lm√©nye tekintet√©ben. Sajnos olyan cikket nem tal√°ltam, amely az oszt√°lyfŇĎn√∂ki √≥r√°n a sz√ľlŇĎk politikai n√©zeteivel kapcsolatos sz√≠nvall√°sra k√©sztet√©srŇĎl sz√≥l.

Advertisement

Neked mi jut eszedbe errŇĎl a feladatr√≥l? √Čs mit tenn√©l ilyen helyzetben? Elvicceln√©d? Adn√°l a gyereknek egy Kutya magazint vagy egy Magyar Horg√°szt? Vigy√°zz, ez sem aknamentes terep, a MaHor ugyanis komcsinak, m√≠g a konkurenc Sporthorg√°sz fideszesnek van elk√∂nyvelve! Egy√°ltal√°n, √©n par√°zom t√ļl, vagy t√©nyleg van valami kellemetlen ebben a h√°zi feladatban?

Ha anya vagy apa vagy, k√ľl√∂n√∂sen kiv√°ncsi vagyok, tapasztalt√°l-e b√°rmi hasonl√≥t id√©n szeptemberben!

(Fotó: Fortepan)