Ha az ember elolvassa a Magyar Nemzetben Ugró Miklós mostanra legendává vált mai vezércikkét, benne a Mondattal - "Ahol demokrácia van, meg jólét, ott egy párt is bőven elegendő, a pártosodás – miként 1989-ben is – a bomlás biztos jele" - az azt gondolhatja, hogy szovjet típusú.

De ha föllapozzuk a Tumblr-t, benne Max Wéreb vezérposztjával, kiderül, hogy sokkal előrébb tart a magyar bürokrácia kínai mintájú átalakítása, mint az eddig sejthető volt.

Advertisement

Egy kevésbé ismert kormányzati portálon találta Wéreb ezt a megdöbbentő dokumentumot a köztisztviselők munkahelyi testedzéséről. A hangulat érzékeltetése végett egy idézet:

Munkahelyi testedzés pár percben – ülőgimnasztika közösen

Több órát ülünk a számítógép előtt, hosszú az értekezlet, szakítsuk meg kis testmozgással, végezzünk együtt pár gimnasztika-gyakorlatot.

A jó kedv fontos kísérő!

és pár fotó:

A szöveg, a fényképek, az egész hangulat egyszerre idézi fel a Lenti Gépesített Lövészdandár hangulatát az 1988-89-es ciklusból, illetve a Kanai Kommunista Párt valamelyik brosúráját. A gyakorlatok között van vállrángatás és dícsérő vállveregetés is, a következő gyakorlatsorban reméljük már lesz négyütemű pasziánsz, seggnyalás és zsebhoki is.

Advertisement

Mivel a Cinken előfordul a tréfa, a vicc, sőt néha a hülyéskedés is, disclaimernek ide kell írnom, hogy ez egyik sem, hanem a valóság.

De akkor végülis melyik modell fog győzni? Hát nyilván az, amelyiket Orbán Viktor is támogatja. Mivel nagyon nehéz lenne megmagyarázni a KDNP kormányzati betiltását, az én tippem az, hogy Magyarországból a Kárpátok Kínája lesz. Testhezállóbb is lenne, mert az oroszok aránylag fegyelmezett emberek, bezzeg a kínaiak pont úgy köpködnek és tolakszanak, mint a magyarok. Soha életemben nem tolakodtam annyit, mint Kínában, és nem hittem volna, hogy az én életemben ez még egyszer megtörténhet!

Advertisement

[A köztisztviselői torna animgifverziója Sailorripley munkája]

Share This Story

Get our newsletter