Ha valaki esetleg az elm√ļlt hatvan √©vre fogn√° a glob√°lis felmeleged√©st, annak itt van ez a Dun√°nt√ļli napl√≥ 1962. m√°rcius 17-√©rŇĎl, amit a bama.hu √°sott elŇĎ √©s amiben f√©lelmetes hasonl√≥ dolgokr√≥l √≠rnak, mint mostan√°ban. Igaz, nem percrŇĎl percre, b√°r m√©g nem hiszem, hogy lett volna olyan percrŇĎl percre amiben ilyen t√∂k√©letes mondatokat √≠rnak, hogy:

Tegnap d√©lelŇĎtt a Tortyog√≥ k√∂zel√©ben t√≠z szem√©ly- √©s teherg√©pkocsi elakadt, ZIL-t√≠pus√ļ szovjet h√≥turbin√°val siettek a seg√≠ts√©g√ľkre, mely a felgy√ľlemlett h√≥torlaszokat 60-80 m√©terre f√ļjja el a cs√∂v√©n.

Egy√©bk√©nt 51 √©ve m√©g m√≠nusz 8 fok is volt a h√≥ mell√©, ami d√©lut√°n sem emelkedett feljebb mnusz 6 fokn√°l. Az √ļthelyzet pedig ilyen volt:

A K√∂z√ļti Igazgat√≥s√°g t√°j√©koztat√°sa szerint a megye √ļtjait sok helyen 70-150 centim√©teres torlaszok bor√≠tj√°k. A h√≥akad√°lyok miatt j√°rhatatlann√° v√°lt a Domb√≥v√°r-M√°gocs-Egyh√°zaskoz√°r, a M√°gocs-Mek√©nyes, Szentl√°szl√≥-Szigetv√°r, Somogyap√°ti-Somogyhatvan, Moh√°cs-P√©csv√°rad, B√≥ly-Nagyny√°r√°d, ZengŇĎv√°rkony-Somberek k√∂z√∂tti utak. Mivel a sz√©l csak a korad√©lut√°n √°llt el, az eltakar√≠t√°si munk√°khoz csak akkor tudtak hozz√°kezdeni.