Illustration for article titled Szőnyi Szilárd nem bír lejönni a homoszexualitásról

El nem tudod képzelni, miről írt a héten cikket a neves homoszexualisztika-professzor: egész véletlenül a homoszexuálisokról. Bónuszként genderügyben háborút hirdetett.

Advertisement

Tulajdonképpen semmi rendkívüli nincs abban, ha egy közéleti hetilap, mint a Heti Válasz a Pride hetén kiemelten foglalkozik a melegek kérdésével, és abban sem, hogy Szőnyi Szilárd ennek apropóján összeállított egy homoszexualisztikai kisenciklopédiát arról, hogyan álljon a témához a 21. Századi Konzervatív Ember.

Én is azok közé tartozom, aki korábban túlzásnak tartotta a Szőnyi cikkein való rugózást, mert hát ez a véleménye, rendben van, tök fölösleges felhúzni magadat minden alkalommal rajta (itt a Cinken is szépen dokumentálva voltak ezek a cikkei).

Advertisement

De most már a legvisszafogottabban fogalmazva is túltolja a verklit: már az se volt semmi, hogy a múlt héten még a Hitgyülinek is képes volt fórumot biztosítani melegügyben (sőt, most is hivatkozik rájuk), most viszont sikerült így befejeznie a tanulmányát:

Amiben pedig nincs pardon

Az a gender. Persze ha korunk főideológiája azt jelenti, hogy a férfi is kegyeskedjék porszívózni, és a nő is vacakolhasson éjjel 11-ig a munkahelyén, akkor gond egy szál se. Ha viszont a hadicél a nemek felszámolása, és a világ benépesítése csupa hímnős egyeddel – márpedig, ne legyen kétségünk, az –, akkor nincs pardon. Ebben a kérdésben háborúban álló fél vagyunk, és nem barátkozunk az ellenséggel.

Advertisement

A legjobb pedig az, hogy mindezt abban a lapszámban, aminek a címlapján a pár hónapja comingoutolt Árvai “Prezi” Péter van, akivel interjú is készült.

Share This Story

Get our newsletter