Szónokversennyel döntik le a trónról az elpofátlanodott Orbán Viktort

Illustration for article titled Szónokversennyel döntik le a trónról az elpofátlanodott Orbán Viktort

Megírtuk múlt héten, hogy minden korábbinál nagyobb korrupcióellenes tüntetés szerveződik, és immár csak hármat kell aludni december 4-éig. Az új Orbán-ellenes csodafegyverről azonban akkor még nem volt és nem is lehetett szó. A felhívás vadonat friss.

Advertisement

A 1000 milliárdan a tisztességes adózásért fb-csoport falán buzdítanak arra mindenkit, hogy ha a felmerülő három témában – NAV-botrány, magánnyugdíjak, pártholdudvarok és haverhizlalás közpénzen – mondanivalójuk van, ne habozzanak szónokversenyezni.

Advertisement
Illustration for article titled Szónokversennyel döntik le a trónról az elpofátlanodott Orbán Viktort

Hehe. A dolog egyébként adja magát: az eddigi legerősebb megmozdulások leggyengébb pontját rendre a színpadi teljesítmények képezték – rutin híján nem is könnyű ezt tömeg előtt, én pl. meg sem bírnék mukkanni, tuti, hogy Horváth Andrásnál is gyengébben muzsikálnék –, más kérdés, hogy ezen épp egy kimittuddal lehet-e segíteni.

Advertisement

A másik momentum: lesz vonulás, a Parlament és a Vár a két megjelölt helyszín – ez azért fontos, mert a szónoklatok szegénysége konkrétan az emberek mozgásával ellensúlyozható, minden ilyen utcai akciónak az adja az erejét. Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Hír Tv önzetlen segítsége révén – is – sikerülhet-e az Erzsébet hídi magasságok közelébe emelni a tiltakozások zászlaját!

Share This Story

Get our newsletter