A k√©pen az l√°that√≥, hogy Orb√°n√©k kegyetlens√©g√©nek k√∂sz√∂nhetŇĎen mennyi ennival√≥t vehet haza egy h√©t alatt egy szoci√°lis dolgoz√≥, √©s kb. mennyi jut ebbŇĎl egy napra.

A k√©pen ezenfel√ľl a perform√°l√≥ PM-politikus, Szab√≥ T√≠mea is l√°that√≥, a performansz le√≠r√°sa pedig fb-n olvashat√≥.

Ma a parlament elŇĎtt megmutattam, hogy mennyire becs√ľli Orb√°n Viktor √©s korm√°nya a szoci√°lis dolgoz√≥kat. Heti 6 krumpli, 1 kil√≥ diszn√≥zs√≠r √©s 1 hagyma. Nagyj√°b√≥l ennyit lehet hetente v√°s√°rolni abb√≥l a megal√°z√≥ fizet√©sbŇĎl, amit nekik ad a Gucci-korm√°ny.

√Čs Orb√°n megint √°tverte ezeket az embereket! Azt √≠g√©rte, emelik a fizet√©s√ľket, de a j√∂vŇĎ √©vi k√∂lts√©gvet√©sben semmilyen √©rdemi b√©remel√©s nem szerepel. R√°ad√°sul a Fidesz-KDNP-s k√©pviselŇĎk ma a bizotts√°gokban les√∂p√∂rt√©k azokat a m√≥dos√≠t√≥ javaslataimat, amik emelt√©k volna ezeknek a dolgoz√≥knak a fizet√©s√©t. Ez azt jelenti, hogy azok az emberek, akik a gyerekeinkre vigy√°znak vagy a beteg sz√ľleinket, nagysz√ľleinket √°loplj√°k hossz√ļ √©vtizedek √≥ta, tov√°bbra is megal√°z√≥ fizet√©s√©rt dolgoznak majd, ha √©pp nem v√°ndorolnak ki k√ľlf√∂ldre. A tervek √©rtelm√©ben a szoci√°lis dolgoz√≥k 90%-√°nak nett√≥ b√©re j√∂vŇĎre sem √©ri el a l√©tminimumot. Az 1-2 ezer forintos emel√©ssel is marad a 70-80 ezer forint havonta, mik√∂zben stadionokra √ļjabb 60 milli√°rdot k√∂ltenek j√∂vŇĎre, √©s a k√∂zm√©di√°ra is jut 80 milli√°rd.

El√©g volt ebbŇĎl a sz√≠vtelens√©gbŇĎl! El√©g volt a korm√°ny dŇĎzs√∂l√©s√©bŇĎl! A PM nev√©ben beny√ļjtottam az Alapj√∂vedelem k√∂lts√©gvet√©s√©t, annak 2 l√©pcsŇĎs bevezet√©s√©t javasolva! 50 ezer forint a felnŇĎtteknek, 25 forint a gyerekeknek, √©s 100 ezer forint nett√≥ minim√°lb√©r a dolgoz√≥knak! Csak √≠gy lehet gyorsan √©s drasztikusan megsz√ľntetni Magyarorsz√°gon a szeg√©nys√©get!

A c√≠met a vonatkoz√≥ fb-poszthoz √≠rt ‚Äď elsŇĎk√©nt szemem el√© ker√ľlt ‚Äď kommentbŇĎl vettem.