Szombaton én leszek a magyar Goodfriend

Nem, nem a magyar kormányt fogom fingatni félmosollyal a szám sarkában, hanem beszélni fogok a hanukagyertya-gyújtáson a Nyugatinál.

Végre jó lesz valamire a négyéves piarista alapkiképzés meg a több évnyi ministrálás. Csak a zsidókban volt annyi ész, hogy rájöjjenek, engem vallási vonalon érdemes mozgatni, így Köves Slomóék felkértek, hogy beszéljek a gyertyagyújtáson. Gondolkozott volna előbb a KDNP! Lelkesen vállaltam persze, most pedig úgy izgulok, hogy olyan kicsire összeugrott a gyomrom, mint a legeslegkisebb gyémánt a 47. utcában New Yorkban. Azért is, mert mégiscsak egy vallási eseményről van szó, meg azért is, mert tériszonyos vagyok, és lehet, hogy egy darus emelővel fognak a magasba emelni.

Advertisement

De hát egy zsidós esemény mi más lehetne, mint vicces, és mi lehet humorosabb egy zsidó gyertya tetejéról lezuhanó katkó diáknál?

Nagy lesz a sajtófelhozatal szombaton hatkor, beszélni fog Winkler Totalcar Róbert és Balogh Mandiner Ákos Gergely is. Ha érdekelnek a vallásos zsidók, és még nem voltál ilyenen – én nem –, ott a helyed!

Idén beszélt már többek között Gera Zoltán labdarúgó és André Goodfriend ügyvivő, most meg jönnek az újságírók! Fönt a kedvcsináló videó látható, ha most is lesznek táncoló zsidók, akkor a világ legjobb látványában lehet részed élőben.

Share This Story