This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Szombathelyen szerzetesek védik a Fidesz bohócát

Illustration for article titled ​Szombathelyen szerzetesek védik a Fidesz bohócát

Mikszáth Kálmán elsárgulna, Ady verset írna a hihetetlen sztoriból: a helyi szalézi szerzetesek kitiltottak egy fiút a vallási közösségből, mert azt gyanítják, ő leplezte le a Fidesz helyi provokátor bohócát.

Advertisement

Horváth Bence, a szombathelyi Don Bosco Oratórium nevű vallási közösség lelkes tagja drámai telefont kapott február 22-én, szombaton: Csány Péter, a Szent Kvirin Szalézi plébánia plébánosa közölte vele, hogy azonnali hatállyal és örök életre ki van tiltva a csoport rendezvényeiről.

Az ok?

Horváth február 16-án kommentet írt a nyugat.hu egyik cikkéhez. Az írás azt latolgatta, hogy ki lehet a szombathelyi ellenzéki rendezvényeket megzavaró bohóc, aki a Fidesz-kampány fő elemét jelentő bohócos plakátról lelépve a való életben is zaklatja a Fidesz politikai ellenfeleit. Horváth annyit írt, hogy tudja ki az, és alkalomadtán el is árulná. De a kommentben nem árulta el.

Advertisement

Ennyi azonban elég volt a papoknak ahhoz, hogy drasztikus büntetéssel sújtsák a fiatalembert. Aki azt álltja, hogy a Don Bosco Oratórium animátorai azóta telefonon fenyegetik, maffiastílusban. A fenti képen is egy ilyen üzenet látható.

A szerzetesek bosszúját talán az váltotta ki, hogy 22-én a nyugat.hu A jelek szerint megtaláltuk a Fidesz bohócát címmel közölt egy cikket, amiben fényképpel buktatták le H. Lászlót, az ismert Fidesz-szimpatizánst, az önkormányzat családügyi bizottságának munkatársát, aki animátora a Don Bosco Oratóriumnak is.

Advertisement

A papok a jelek szerint azt hiszik, Horváth árulte el H.-t, és ezt a létező legkeményebb büntetéssel torolták meg. Aminek a Nyugat szerint például az is oka lehet, hogy a Szent Kvirin Szalézi Plébánia egyházközségi vezetője Ágh Ernő, akinek a fia nem más, mint Ágh Péter Fidelitas-elnök, helyi és országgyűlési képviselő.

Szombathelyen remekül sikerült visszacsinálni a büdös kommunisták egyik legbüdösebb és lekommunistább találmányát, az állam és az egyház szétválasztását.

Share This Story

Get our newsletter