​Szocsiban nyalt az oroszoknak és gyalázta Amerikát a Nemzet-szerkesztő

A magyar sajtó aranylapjaira illik Stier Gábor Magyar Nemzet-szerkesztő fellépése. Éledezik a klasszikus moszkovita újságírás.

Advertisement

A Valdaj Nemzetközi Vitaklub nevű konferencián szólalt fel a fideszes lap külpolitikai szerkesztője.

Hajlok arra, hogy ez büntetés azért, amiért szóba állunk Oroszországgal.

A RIA-Novosztyi jelentése szerint így fogalmazott a moszkovita magyar újságíró az Amerikából kitiltott magyarok ügyére célozva.

Advertisement

Magyarország viselkedése a szankciók ügyében visszafogott volt. Magyarország pragmatikus kapcsolatokat épít Oroszországgal

Advertisement

– magyarázta Stier, aki az orosz hírügynökség szerint azzal folytatta, hogy a magyar politikai és gazdasági érdekek magyarázzák ezt a pragmatizmust, ami a Nyugatnak nem tetszik. Stier szerint a beutazási botrány mögött Amerika elégedetlensége áll a magyar belpolitikával szemben.

Amerika azt gondolja, hogy korruptak vagyunk, de mi független ország vagyunk, és ez a mi ügyünk. Az Egyesült Államokban sokaknak nem tetszik, hogy Orbán Viktor nagyon független. Nem gondoljuk, hogy a liberális demokrácia lenne az egyetlen lehetséges demokrácia. A korrupció csak ürügy

Advertisement

– fogalmazott Stier.

Emberünk híres arról, hogy igazi testi-lelki szerelemmel szereti Putyin elnököt. Az Index egyik cikkében idéz Stier nemzetes vezércikkéből, amit egy három évvel ezelőtti, ugyanezen a Valdaj nevű eseményen történt találkozás ihletett:

Jó három éve volt, amikor a Valdaj Klub ülésén Vlagyimir Putyin csak úgy jobbra nézve, s a szemével csippentve annyit mondott, hogy minden rendben lesz. (…) Néztem a szemébe, s láttam, hogy mindezt őszintén gondolja, s Magyarország ebből igazán nyerhet.

Share This Story

Get our newsletter