Illustration for article titled ​Szocsi vécéiben lesznek a világ legjobb piktogramjai

Hányni tilos! Fedélre szarni tilos! Szalámiszerűen vastag péniszűeknek a levegőbe pisálni tilos! Minek kimenni a hidegbe, ha már a vécékben ilyen bomba lesz a buli?

Advertisement

Döbbenten figyeli a világ az orosz téli olipia vécéit. A mulatság az elválasztó falak nélkül, egy légtérbe helyezett vécécsészékkel indult, most pedig valaki kitwittelte a vécék tiltó-figyelmeztető piktogramjait.

Klasszikus pózban kakálni szabad, eddig oké. A második ábra tanúsága szerint a porlasztófaszúakkal szemben sajnos keményen diszkriminálnak a muszkák. Aztán kiderül, hogy hányni sem szabad, sőt még a fedélre csinálni is tilos. Az pedig összeeurópai akcióért kiált, hogy a világ egyik legnagyobb pecás hagyománnyal bíró országában tilos lesz kulára spiccbotozni a vécén.

Advertisement

Vagyis csak én voltam az, aki az utolsó előtti ábrát a horgászat tiltásaként érzékeltem. Dr Orosz kolléga, aki elvégezte az orvosi egyetemet, például ugyanezt a grafikát úgy értelmezte, hogy a jelentése "stifolder vatagságú húsfasszal ne hugyozz felfelé hegyesszögben". Minél többször nézem meg, annál inkább hajlok az Orosz-értelmezés elfogadására.

De az utolsó kép mindanniunkon kifogott. Először evidensnek tűnt, főleg az előző kép fényében, hogy az üzenete: "kifogott halat spárgázva szorongatni tilos". Aztán sorrendben a következőkre gondoltam:

Advertisement

Heringet a falra ragasztani tilos

Falat glettelni tilos

Heringet szorongatni tilos

kozáktáncot járni tilos füstölt vagy füstöletlen hallal a kézben

kozáktáncot járni általában véve tilos

kozákoknak uborkát szorongatni tilos

De egyre elveszettebbnek érzem magam. Ha te úgy érzed, hogy érted, segíts rajtam!

Advertisement

(via Csehszlovák Kém)

Share This Story

Get our newsletter