This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Szó szerint, vicc nélkül elkezdődött Magyarország szovjetizálása

Illustration for article titled ​Szó szerint, vicc nélkül elkezdődött Magyarország szovjetizálása

Egy paksi online lap elkezdte oroszul is közölni a teljes tartalmát. Ellenkező okból, mint a Cink. Azt hitted, viccelek, hogy a gyerekedet nemsokára meg fogják buktatni oroszból?

Advertisement
Advertisement

Nem is kellett túl sokáig piszkálgatnia a kormánynak lakosságot, hogy kiderüljön, a kádárista szavazóbázis pont olyan brezsnyevista maradt, mint a hivatalos kommunizmus ideje alatt. A Paks Press nevű lap - a 444 szúrta ki ezt a remek találatot - máris mindent közöl oroszul is. És tartalmilag pedig az atomerőmű-bővítésben és a szovjetorosz uralomban kételkedőket gyalázza.

Hihetelen, hogy alig jött meg a hír az ország új Gazdájáról, máris megindult a helyezkedés, ahogy az utolsó szovjet katona távozása idején mondták, "öles nyelvcsapásokkal".

Advertisement

Én ebben az új, fideszes-orosz gyarmatosításban csak az orosz kultúrát és a magyarországi oroszokat sajnálom, hiszen az előbbi csodálatos, az utóbbiak aranyosak, és a világ legcukibb kiejtésével beszélnek magyarul, de ez a kormányzati behódolás sajnos óhatatlanul általános oroszellenes érzéseket is szül.

Share This Story

Get our newsletter