Egy ütés és temetés. Na jó, csak összeomlás. Libor Hudacek, a szlovák válogatott ifjú és harcias csatára nagyon mérges lett az amerikai Torey Krugra. Mondjuk a tegnapi meccset ezzel együtt az USA nyerte, és várhatja a Svájc elleni negyeddöntőt, Szlovákia meg szégyenszemre kiesett.

Advertisement

Mármint csoportja 5. helyén végzett a fehéroroszok mögött, és véget ért számára a torna.

Mindez a csehországi nagy vb-n történt, amiről már csak azért is időszerű ismét írnom pár sort, mert véget ért tehát a csoportkör, és ennek során több – a feljutott magyar válogatottat is érintő – dolog eldőlt. Így például az, hogy a tavaly a D1/A-ból felliftezett Szlovénia és Ausztria máris leliftezett – hiába kapart össze utóbbi 5 pontot –, és a helyezések alapján kikalkulálható jövő évi ellenfeleink között egy olyan sem lesz, aki nagyon könnyen fogható lenne. Az igazán erősek hajtanak tovább a győzelemért, úgyhogy az ő kilétükre még várnunk kell, de a többiek már megvannak. Ők azok: Szlovákia, Fehéroroszország, Németország, Franciaország.

Advertisement

Ráadásul minden számítás szerint Szlovákiával kezdünk – soraiban az ifjú és harcias Libor Hudacekkel, na majd Orbán Attila móresre tanítja, hehe –, akárcsak 2009-ben Zürichben.

Advertisement

Akkor egy egészen feledhetetlen meccsen kaptunk ki 4-3-ra, tényleg, be is emelem:

Kőkemény lesz. Olyat nyilván nem mondunk, hogy nem szeretnénk bent maradni, ha úgy jön ki a lépés, de hogy nem ez a minimumcél, az tutifix. A minimumcél a pontszerzés.

Share This Story

Get our newsletter