This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Szlovákiában már a parlament is sokkal menőbb, mint nálunk

Részegen dülöngélő kormánypártiak, verekedés, kartonból kivágott miniszterelnök, Szlovákia sokkal szórakoztatóbban teljesít. De a keményöklű Meciar nem szórakozott ennyit a szemtelen ripoeterrel.

Advertisement

A világ híradóit hosszú évek óta a koreai parlament szokta megtölteni verekedős képsorokkal:

sőt náluk tök normális dolog akár könnygázgránátot is robbantani a szónoki pulpitusnál:

De az exportvezérelt gazdaságáról ismert Szlovákia ezen a téren is megirigyelte a kistigrisszerepet.

Advertisement

Hála istennek, Szlovákiában van hagyománya a politikai verekedésnek, itt volt például a híres eset, amikor Vladimir Meciar akkori miniszterelnök ököllel kiütötte a Gyurcsány Ferencre hajazó riportert:

De mindezeken túltett az a fantasztikus éjszaka, amit tegnapról mára virradólag szerveztek a szlovák képviselők a parlamentarizmus barátainak szórakoztatására. Az ürügy az volt, hogy az ellenzék bizalmatlansági indítványt nyújtott be Fico miniszterelnök ellen, mert az meghúzta a Lázár János-trükköt. Abban állt ez, hogy az egykori állami gázsszolgáltató kisebbségi pakettjének kormányzati visszavásárlásáról szóló törvényjavaslatot egy, az ügyben érdekelt tanácsadó cég számítógépén írták. (Amikor Lázár trafiktörvény-javaslatát 2012-ben el kellett küldenünk az Uniónak, egy olyan verziót juttattak ki, amit egy "Sánta János" nevű júzer gépén írtak. Tök véletlenül így hívják a politikus cimboráját, a Continental dohánycég tulajdonosát, aki rendkívül jól járt a trafiktörvénnyel.)

Advertisement

Szóval bizalmatlansági indítványt terjeszett be az ellenzék, Fico felszólalt, a kormánypárt kivonult és onnantól kezdetét vette a tántorgós részegségig, lökdösésig, verekedésig, ső elmenő parlamamenti szuperbuli, amiről itt olvashattok részletesen. A csúcsponton állítólag majdnem átdobták a parlamenti lépcsőház korlátján az egyik ellenzékit, a tapasztalataokat amagyar parlament is hasznosíthatná, ha már lemaradtunk!

Ma reggel egyébként 100 piásüveget hozott ki a takarítónő a kormánypárti képviselők irodáiból. Sokkal jobb lehet szlovák szavazónak lenni.

Advertisement
Illustration for article titled Szlovákiában már a parlament is sokkal menőbb, mint nálunk

Share This Story

Get our newsletter