R√©szegen d√ľl√∂ng√©lŇĎ korm√°nyp√°rtiak, vereked√©s, kartonb√≥l kiv√°gott minisztereln√∂k, Szlov√°kia sokkal sz√≥rakoztat√≥bban teljes√≠t. De a kem√©ny√∂klŇĪ Meciar nem sz√≥rakozott ennyit a szemtelen ripoeterrel.

A vil√°g h√≠rad√≥it hossz√ļ √©vek √≥ta a koreai parlament szokta megt√∂lteni verekedŇĎs k√©psorokkal:

sŇĎt n√°luk t√∂k norm√°lis dolog ak√°r k√∂nnyg√°zgr√°n√°tot is robbantani a sz√≥noki pulpitusn√°l:

De az exportvezérelt gazdaságáról ismert Szlovákia ezen a téren is megirigyelte a kistigrisszerepet.

H√°la istennek, Szlov√°ki√°ban van hagyom√°nya a politikai vereked√©snek, itt volt p√©ld√°ul a h√≠res eset, amikor Vladimir Meciar akkori minisztereln√∂k √∂k√∂llel ki√ľt√∂tte a Gyurcs√°ny Ferencre hajaz√≥ riportert:

De mindezeken t√ļltett az a fantasztikus √©jszaka, amit tegnapr√≥l m√°ra virrad√≥lag szerveztek a szlov√°k k√©pviselŇĎk a parlamentarizmus bar√°tainak sz√≥rakoztat√°s√°ra. Az √ľr√ľgy az volt, hogy az ellenz√©k bizalmatlans√°gi ind√≠tv√°nyt ny√ļjtott be Fico minisztereln√∂k ellen, mert az megh√ļzta a L√°z√°r J√°nos-tr√ľkk√∂t. Abban √°llt ez, hogy az egykori √°llami g√°zsszolg√°ltat√≥ kisebbs√©gi pakettj√©nek korm√°nyzati visszav√°s√°rl√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©nyjavaslatot egy, az √ľgyben √©rdekelt tan√°csad√≥ c√©g sz√°m√≠t√≥g√©p√©n √≠rt√°k. (Amikor L√°z√°r trafikt√∂rv√©ny-javaslat√°t 2012-ben el kellett k√ľlden√ľnk az Uni√≥nak, egy olyan verzi√≥t juttattak ki, amit egy "S√°nta J√°nos" nevŇĪ j√ļzer g√©p√©n √≠rtak. T√∂k v√©letlen√ľl √≠gy h√≠vj√°k a politikus cimbor√°j√°t, a Continental doh√°nyc√©g tulajdonos√°t, aki rendk√≠v√ľl j√≥l j√°rt a trafikt√∂rv√©nnyel.)

Advertisement

Sz√≥val bizalmatlans√°gi ind√≠tv√°nyt terjeszett be az ellenz√©k, Fico felsz√≥lalt, a korm√°nyp√°rt kivonult √©s onnant√≥l kezdet√©t vette a t√°ntorg√≥s r√©szegs√©gig, l√∂kd√∂s√©sig, vereked√©sig, sŇĎ elmenŇĎ parlamamenti szuperbuli, amirŇĎl itt olvashattok r√©szletesen. A cs√ļcsponton √°ll√≠t√≥lag majdnem √°tdobt√°k a parlamenti l√©pcsŇĎh√°z korl√°tj√°n az egyik ellenz√©kit, a tapasztalataokat amagyar parlament is hasznos√≠thatn√°, ha m√°r lemaradtunk!

Ma reggel egy√©bk√©nt 100 pi√°s√ľveget hozott ki a takar√≠t√≥nŇĎ a korm√°nyp√°rti k√©pviselŇĎk irod√°ib√≥l. Sokkal jobb lehet szlov√°k szavaz√≥nak lenni.