Illustration for article titled Szijjártó sikertörténetről beszélt Washingtonban

A népszerű Szijjas a magyar-amerikai gazdasági együttműködést méltatta, amikor nagyvállalatok vezetőivel találkozott.

Advertisement

A külügyminiszter washingtoni látogatásának második napján igyekezett megnyugtatni a gazdasági élet fontos szereplőit, hogy "a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy a legvonzóbb befektetési környezetet biztosítsa Európában".

Szijjártó az MTI tudósítása alapján az alábbi cégek vezetőivel találkozott: General Motors, General Electric, Comcast, NBC Universal, Coca-Cola, Alcoa, IBM, Sikorski Aircraft, Oracle. Előttük nevezte az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatokat sikertörténetnek.

Advertisement

A megbeszélés után a külügyminiszter büszkén mondta a magyar hírügynökség tudósítójának, hogy "elmondtam, hogy a magyar kormány további intézkedéseket tervez annak érdekében, hogy Magyarországon legyen az egyik legversenyképesebb és legvonzóbb befektetési környezet Európában. Többek között azt szeretnénk, ha Magyarországon lenne a legolcsóbb az ipari termelés energiaköltsége".

Az nem derül ki a beszámolóból, hogy figyelmeztette-e az amerikai cégeket arra, hogy az internetadóval is számolniuk kell, ha Magyarországon akarnak befektetni.

Advertisement

UPDATE: Korábban, kedden Szijjártó találkozott Victoria Nuland államtitkár-helyettessel is, akitől bizonyítékokat kért a kitiltási ügyről, ám hiába.

MTI Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium / Szémann Tamás

Share This Story

Get our newsletter