A hipszter fiatalok kedvenc ruham√°rk√°j√°t alap√≠t√≥ Dov Charneynak j√≥l dokument√°lt szexu√°lis zaklat√≥i m√ļltja van, √©s a c√©gn√©l most betelt a poh√°r.

A kanadai Charney 1989-ben alap√≠totta az ikonikus, de nem olcs√≥ cuccokat √°rul√≥ American Apparelt, amely a k√©tezres √©vek emblematikus ruham√°rk√°ja lett, √©s √∂ssze is fon√≥dott az indie/hipszter szubkult√ļr√°val. A c√©g fontos alapelve, hogy nem olcs√≥ kelet-√°zsiai munkaerŇĎvel dolgoztat, hanem Amerik√°ban teremt munkahelyeket, de k√∂zben sz√°mos ellentmond√°sos rekl√°mkamp√°ny is fŇĪzŇĎdik az American Apparel nev√©hez.

A Jezebel r√©gebbi gyŇĪjt√©s√©bŇĎl kider√ľl, hogy Charney maga sz√°mos botr√°nyos √ľgybe keveredett: munkat√°rsait zaklatta szexu√°lisan, ny√≠ltan szexista felt√©teleket t√°masztott a nŇĎi alkalmazottakkal szemben, √©s p√©nz√ľgyi vissza√©l√©sekkel is megv√°dolt√°k. Az√≥ta m√©g fojtogatta is egy alkalmazottj√°t.

Hogy mi√©rt most telt be a poh√°r a c√©g igazgat√≥tan√°cs√°n√°l, azt nem tudni, csak azt, hogy egy meg nem nevezett mulaszt√°s miatt minden tiszts√©g√©bŇĎl felmentett√©k.