This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Szexista nőalázó-e Hajós András és a Dove?

Szerinted szexista kizsákmányolás és a női test köztulajdonnak tekintése, hogy Hajós András ül egy plakát előtt és egy mozgólépcsőn lejövő csajoknak mikrofonba énekelve bókol és közben gitározik? Szerintem leginkább végtelenül gejl, de a Tumblren pompás vita alakult ki az ügyről.

Advertisement

A Dove arra alapozza ezt a reklámját, hogy a nők jelentős része akkor érzi szépnek magát, ha bókolnak nekik. Gondolom a megkérdezett nők a bókot nem pont úgy gondolták, hogy ki van hangosítva és egy plázában süti el egy híres tévés műsorvezető. A feminista vitatkozók ki vannak borulva, hogy egy nő miért attól lenne szép, ha a férfiak annak tartják. Naná, hogy attól, mondják a többiek. Szerintem simán szemétség rohadtul zavarba hozni valakit azzal, hogy kihangosítva megszólítjuk, és ehhez képest nem nagy különbség, hogy kvízkérdést szegezünk neki, vagy azt mondjuk rá, hogy klassz a haja. De mivel tudom, hogyan készülnek a reklámok, a filmen szereplő csajokat annyira nem sajnálom, mert annyira azért csak nem lepődtek meg Hajóson.

És hogy magáról a Dove-ról mit mond el a reklám? Hát annyit, hogy majdnem pont azt az üzenetet sugározzák, mint a Cosmopolitan: légy öntudatos, független nő és ha úgy alakul szopj, mint Paganini. Mínusz a szopós rész, ott ők hidratálást mondanak. Egy ilyen álságos gügyögés helyett én inkább néztem volna Hajóst egy Paganini-témájú bevállalós szopóreklámban.

Share This Story

Get our newsletter