Hivatalosan arról van szó, hogy segítik a hölgyeket és a nagycsaládosokat a parkolásban. Valójában inkább néz ki szégyensaroknak. Hiszen mindenki tudja mennyire béndzsák az asszonyok az autóban, nem igaz?

Még pénteken jelentette Komornoki László a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója, hogy a Petőfi téri mélygarázsban augusztus elsejétől elkülönítettek hat darab hölgyparkolót. Azért kurziválom, mert tényleg ezt a szót használták. Hölgyparkoló.

Advertisement

Azért olyan vicces ez a hölgyparkoló, mert ha egy huszárvágással családi parkolónak nevezik, akkor már feleennyire lenne furán soviniszta. Komornoki magyarázkodásából is az jön ki, hogy ezt inkább családoknak tartják fenn, és nem feltétlenül nőknek. Dehát mégis az a neve, hogy hölgyparkoló! Mi lesz a következő? Férfisütő?

Ezeknek a parkolóhelyeknek köszönhetően minden emeleten lehetőség nyílik a könnyebb parkolásra, hiszen míg egy átlagos mélygarázs parkolóhely szélessége 230 centiméter, addig az új parkolóhelyek 380 centiméter szélesek valamint további 40-40 centiméter széles felfestéssel láttuk el azokat, a könnyebb ki és bepakolások valamint a babakocsis anyukák érdekében.

via Kisalföld