Hivatalosan arról van szó, hogy segítik a hölgyeket és a nagycsaládosokat a parkolásban. Valójában inkább néz ki szégyensaroknak. Hiszen mindenki tudja mennyire béndzsák az asszonyok az autóban, nem igaz?

M√©g p√©nteken jelentette Komornoki L√°szl√≥ a Sopron Holding Zrt. vez√©rigazgat√≥ja, hogy a PetŇĎfi t√©ri m√©lygar√°zsban augusztus elsej√©tŇĎl elk√ľl√∂n√≠tettek hat darab h√∂lgyparkol√≥t. Az√©rt kurziv√°lom, mert t√©nyleg ezt a sz√≥t haszn√°lt√°k. H√∂lgyparkol√≥.

Az√©rt olyan vicces ez a h√∂lgyparkol√≥, mert ha egy husz√°rv√°g√°ssal csal√°di parkol√≥nak nevezik, akkor m√°r feleennyire lenne fur√°n soviniszta. Komornoki magyar√°zkod√°s√°b√≥l is az j√∂n ki, hogy ezt ink√°bb csal√°doknak tartj√°k fenn, √©s nem felt√©tlen√ľl nŇĎknek. Deh√°t m√©gis az a neve, hogy h√∂lgyparkol√≥! Mi lesz a k√∂vetkezŇĎ? F√©rfis√ľtŇĎ?

Ezeknek a parkol√≥helyeknek k√∂sz√∂nhetŇĎen minden emeleten lehetŇĎs√©g ny√≠lik a k√∂nnyebb parkol√°sra, hiszen m√≠g egy √°tlagos m√©lygar√°zs parkol√≥hely sz√©less√©ge 230 centim√©ter, addig az √ļj parkol√≥helyek 380 centim√©ter sz√©lesek valamint tov√°bbi 40-40 centim√©ter sz√©les felfest√©ssel l√°ttuk el azokat, a k√∂nnyebb ki √©s bepakol√°sok valamint a babakocsis anyuk√°k √©rdek√©ben.

via Kisalföld