This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Szexfilmmé kéne nyilvánítani Szöllősi benyalós Orbán-interjúját

Illustration for article titled Szexfilmmé kéne nyilvánítani Szöllősi benyalós Orbán-interjúját

Új Obersovszky Péter született. A vonalas alákérdezés új pápája Szöllősi György.

A hétvége beszólása Sparkie Beatnik Kinja-felhasználóé, aki a következőt kommentelte az Orbán miniszterelnök fociinterjújáról szóló posztom alá:

Advertisement

szöllősi úr személyében meg van a jövő programigazgatója az mtv-nél...az ilyen szintű benyalást szexfilm kategóriába kéne sorolni és korhatározni

Advertisement

Szöllősi annak ellenére képes volt világklasszis nyalóteljesítmányt nyújtani, hogy nem független újságíróként csinált interjút Orbán Viktorral, hanem gyakorlatilag annak alkalmazottjaként, a Puskás Akadémia sajtófőnökeként írt cikket az akadémia focicsapatának weboldalára. Alkalmazottként nyilván más a mérce, senki sem várna sarokbaszorítós fingatóinterjút. De a jó ízlés még ebben a műfajban is működhetett volna. Mondjuk az olvasó szerencséje, hogy nem működött, mert az igen terjedelmes beszélgetést a főnököt is túllihegő kérdező kérdései teszik néhol szórakoztatóvá.

Ha pedig tényleg kiváncsi vagy Orbán Viktor gondolkodásmódjára, világlátására úgy általában, akkor az elsőre ijesztő hosszúságú betűtenger ellenére érdemes elolvasni a teljes írást. Függetlenül attól, hogy különösebben érdekel-e a foci. Ritka alkalom, amikor a miniszterelnök bármilyen témában ilyen részletesen, alaposan és szenvedélyesen fejti ki a nézeteit. Fantasztikus látni, hogy mennyire a gyerekkora Kádár-rendszere az igazodási pont, a mintakép, és mennyire nem szereti és élvezi a kort, amiben él. És hogy mennyire elhiszi a saját szövegeit! Tök komolyan, mély átéléssel beszél arról, hogy "De a stadiont sem a futballistáknak építjük. A színházat sem a színészeknek, az operaházat sem az operaénekeseknek építjük. Ha valaki jól megnéz egy színházat, egy operát vagy épp egy stadiont, akkor látja, hogy az a nézőkért van, a nézőknek építjük. Mi ülünk a székeken, mi használjuk." Miközben a felcsúti házától 13 lépésnyire akkora stadiont építtet, ahol kétszer annyi néző tudna leülni, mint a település lélekszáma. A legjobb azért az, ahol a magyar futball aktuális állapotáról szóló kérdésekre reagál: minden baromi biztató, vagy már most fantasztikus, vagy marha jó lesz nemsokára, nincs itt semmi látnivaló.

Advertisement

Pont amikor befejeztem a posztot, Nickelbolha felhasználó ezt kommentelte:

A miniszterelnök volt már sok minden vagy inkább alakított már sok mindent: antikommunista lázadót, anti-klerikális liberálist, konzervatív urat, de úgy tűnik mostanra megtalálta az igazi énjét. Orbán Viktor szimplán egy modoros kisember, aki saját, meglehetősen egysíkú élettapasztalatát húzza rá az összes létező jelenségre

Share This Story

Get our newsletter