Új Obersovszky Péter született. A vonalas alákérdezés új pápája Szöllősi György.

A hétvége beszólása Sparkie Beatnik Kinja-felhasználóé, aki a következőt kommentelte az Orbán miniszterelnök fociinterjújáról szóló posztom alá:

szöllősi úr személyében meg van a jövő programigazgatója az mtv-nél...az ilyen szintű benyalást szexfilm kategóriába kéne sorolni és korhatározni

Advertisement

Szöllősi annak ellenére képes volt világklasszis nyalóteljesítmányt nyújtani, hogy nem független újságíróként csinált interjút Orbán Viktorral, hanem gyakorlatilag annak alkalmazottjaként, a Puskás Akadémia sajtófőnökeként írt cikket az akadémia focicsapatának weboldalára. Alkalmazottként nyilván más a mérce, senki sem várna sarokbaszorítós fingatóinterjút. De a jó ízlés még ebben a műfajban is működhetett volna. Mondjuk az olvasó szerencséje, hogy nem működött, mert az igen terjedelmes beszélgetést a főnököt is túllihegő kérdező kérdései teszik néhol szórakoztatóvá.

Ha pedig tényleg kiváncsi vagy Orbán Viktor gondolkodásmódjára, világlátására úgy általában, akkor az elsőre ijesztő hosszúságú betűtenger ellenére érdemes elolvasni a teljes írást. Függetlenül attól, hogy különösebben érdekel-e a foci. Ritka alkalom, amikor a miniszterelnök bármilyen témában ilyen részletesen, alaposan és szenvedélyesen fejti ki a nézeteit. Fantasztikus látni, hogy mennyire a gyerekkora Kádár-rendszere az igazodási pont, a mintakép, és mennyire nem szereti és élvezi a kort, amiben él. És hogy mennyire elhiszi a saját szövegeit! Tök komolyan, mély átéléssel beszél arról, hogy "De a stadiont sem a futballistáknak építjük. A színházat sem a színészeknek, az operaházat sem az operaénekeseknek építjük. Ha valaki jól megnéz egy színházat, egy operát vagy épp egy stadiont, akkor látja, hogy az a nézőkért van, a nézőknek építjük. Mi ülünk a székeken, mi használjuk." Miközben a felcsúti házától 13 lépésnyire akkora stadiont építtet, ahol kétszer annyi néző tudna leülni, mint a település lélekszáma. A legjobb azért az, ahol a magyar futball aktuális állapotáról szóló kérdésekre reagál: minden baromi biztató, vagy már most fantasztikus, vagy marha jó lesz nemsokára, nincs itt semmi látnivaló.

Advertisement

Pont amikor befejeztem a posztot, Nickelbolha felhasználó ezt kommentelte:

A miniszterelnök volt már sok minden vagy inkább alakított már sok mindent: antikommunista lázadót, anti-klerikális liberálist, konzervatív urat, de úgy tűnik mostanra megtalálta az igazi énjét. Orbán Viktor szimplán egy modoros kisember, aki saját, meglehetősen egysíkú élettapasztalatát húzza rá az összes létező jelenségre