Szex, drog vagy erőszak miatt kapott felnőtt besorlást az utolsó Hobbit-film?

Az öt sereg húsz perccel hosszabb csatája – éljen a bővített kiadás – R-ratinges lesz, azaz 17 éven aluliak csak felnőtt kíséretében nézhetik meg.

Advertisement

Aki látta a filmet, az tudja, hogy gyenge, mint a harmat, és giccses is, mint a fene, durvának viszont annak ellenére nem nevezhető, hogy a játékidő nagy része arról szól, hogy csúnya kitalált lények és szép kitalált lények hentelik egymást halomra – az egyébként PG-13-as karikát kapott.

Advertisement

Vajon mivel dobják fel a filmet a készítők?

  • A film elején a sárkány nem csak a várost gyújtja fel, hanem értelemszerűen a benne élő embereket is? Lesz lángolva, sikítva ugrálás a vízbe? Égő hús, zokogás?
  • Ha van kitalált faj, amit borzasztóan mocskosszájúnak képzelek el, az a törpöké. Ennek ellenére Tölgyfapajzsos Throinékat maximum archaikusan modorosnak lehetne nevezni, nem trágárnak, pedig tényleg elég sok olyan helyzetbe keverednek, ahol tolkieni hagyomány ide, nemes, szabad népek oda, az én számon bizony kicsúszna egy ízes baszdmeg. Lehet, a bővített kiadásban az övéken is ki fog.
  • A törpsrác, akinek elfelejtettem a nevét megdugja a tündecsajt, akinek szintén elfelejtettem a nevét, azt viszont tudom róla, hogy az eredeti könyvben nem szerepel, és ezért utálni kell a rendezőt.
  • A hentelés tényleg hentelés lesz, nem ilyen videójátékos hack n’ slash marhaság. Ryan közlegény megmentése, csak törpökkel. Repüljenek a végtagok!
  • A filmben Tölgyfapajzsos Thorinra amúgy is részegtően hat a rengeteg arany, amit a hegy alatt találnak, de ezen kicsit lépjünk túl. Elég nehéz helyzet, amikor egy tucat törpnek kell megvédenie az egész várost négy hadsereg ellen, úgy, hogy azok már kint táboroznak a kapu előtt. Folyamatos őrség, stressz, valamit kurva gyorsan ki kéne találni, nyilván kell, hogy pörgessék magukat a törpök. Ha a lembasnak nevezett tündekenyerük nincs is, kokaint még simán szippanthatnak.
  • Az a plusz húsz perc tényleg annyira elviselhetetlenül hosszúvá nyújtja az egészet, hogy az ember önkéntelenül is depresszióba zuhan, és szucid gondolatok támadnak benne, az életével kapcsolatban, amit már másodjára basz el egy ilyen végtelen agyzsibbasztással – a bővített változat játékideje 164 perc lesz.
Advertisement

Novemberben jön, gondolom már ti is alig várjátok.

via io9

Share This Story

Get our newsletter