Az öt sereg húsz perccel hosszabb csatája – éljen a bővített kiadás – R-ratinges lesz, azaz 17 éven aluliak csak felnőtt kíséretében nézhetik meg.

Aki látta a filmet, az tudja, hogy gyenge, mint a harmat, és giccses is, mint a fene, durvának viszont annak ellenére nem nevezhető, hogy a játékidő nagy része arról szól, hogy csúnya kitalált lények és szép kitalált lények hentelik egymást halomra – az egyébként PG-13-as karikát kapott.

Vajon mivel dobják fel a filmet a készítők?

  • A film elejĂ©n a sárkány nem csak a várost gyĂşjtja fel, hanem Ă©rtelemszerűen a benne Ă©lĹ‘ embereket is? Lesz lángolva, sikĂ­tva ugrálás a vĂ­zbe? ÉgĹ‘ hĂşs, zokogás?
  • Ha van kitalált faj, amit borzasztĂłan mocskosszájĂşnak kĂ©pzelek el, az a törpökĂ©. Ennek ellenĂ©re Tölgyfapajzsos ThroinĂ©kat maximum archaikusan modorosnak lehetne nevezni, nem trágárnak, pedig tĂ©nyleg elĂ©g sok olyan helyzetbe keverednek, ahol tolkieni hagyomány ide, nemes, szabad nĂ©pek oda, az Ă©n számon bizony kicsĂşszna egy Ă­zes baszdmeg. Lehet, a bĹ‘vĂ­tett kiadásban az övĂ©ken is ki fog.
  • A törpsrác, akinek elfelejtettem a nevĂ©t megdugja a tĂĽndecsajt, akinek szintĂ©n elfelejtettem a nevĂ©t, azt viszont tudom rĂłla, hogy az eredeti könyvben nem szerepel, Ă©s ezĂ©rt utálni kell a rendezĹ‘t.
  • A hentelĂ©s tĂ©nyleg hentelĂ©s lesz, nem ilyen videĂłjátĂ©kos hack n’ slash marhaság. Ryan közlegĂ©ny megmentĂ©se, csak törpökkel. RepĂĽljenek a vĂ©gtagok!
  • A filmben Tölgyfapajzsos Thorinra amĂşgy is rĂ©szegtĹ‘en hat a rengeteg arany, amit a hegy alatt találnak, de ezen kicsit lĂ©pjĂĽnk tĂşl. ElĂ©g nehĂ©z helyzet, amikor egy tucat törpnek kell megvĂ©denie az egĂ©sz várost nĂ©gy hadsereg ellen, Ăşgy, hogy azok már kint táboroznak a kapu elĹ‘tt. Folyamatos Ĺ‘rsĂ©g, stressz, valamit kurva gyorsan ki kĂ©ne találni, nyilván kell, hogy pörgessĂ©k magukat a törpök. Ha a lembasnak nevezett tĂĽndekenyerĂĽk nincs is, kokaint mĂ©g simán szippanthatnak.
  • Az a plusz hĂşsz perc tĂ©nyleg annyira elviselhetetlenĂĽl hosszĂşvá nyĂşjtja az egĂ©szet, hogy az ember önkĂ©ntelenĂĽl is depressziĂłba zuhan, Ă©s szucid gondolatok támadnak benne, az Ă©letĂ©vel kapcsolatban, amit már másodjára basz el egy ilyen vĂ©gtelen agyzsibbasztással – a bĹ‘vĂ­tett változat játĂ©kideje 164 perc lesz.

Advertisement

Novemberben jön, gondolom már ti is alig várjátok.

via io9