Ezzel a c√≠mmel √≠rt √ļjs√°gcikket az √°ltalam eddig nem ismert Sputnikipogrom.com, amelyet agyonosztanak a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°ban. Ami m√°s forr√°sok szerint is biztos, az az, hogy a v√°ros nem ismeri el az √ļj ukr√°n hatalmat.

Vas√°rnap sok t√≠zezres t√∂megt√ľntet√©sre ker√ľlt sor Szevasztopolban, ahol √ļj v√°rosvezetŇĎt v√°lasztottak - kv√°zi k√∂zfelki√°lt√°ssal - bizonyos Alekszej Csalij szem√©ly√©ben. Ňź √ļj ir√°ny√≠t√≥ test√ľletet hoz l√©tre, amelynek h√©tfŇĎn-kedden form√°lisan √©s gyakorlatilag is √°tadja a hatalmat a polg√°rmesteri √©s a korm√°nyhivatal. Emellett a fent linkelt site szerint hoztak egy csom√≥ hat√°rozatot. A tov√°bbiakban:

- államcsinynek tekintik az ellenzéki hatalomátvételt
- nem utalják át Kijevnek a beszedett adókat
- nem fogadják el az ukrán parlament döntéseit
- nem szolgáltatják ki Kijevnek a lázadók elleni harcokban részt vett rendfenntartókat
- fegyveres √∂nv√©delmi egys√©geket hoznak l√©tre, a helyi rendfenntart√≥ erŇĎket saj√°t ir√°ny√≠t√°suk al√° vonj√°k
- felkérik Vlagyimir Putyint, hogy vezényeljen orosz csapatokat a térségbe

Advertisement

A cikk√≠r√≥ azt √≠rja, Szevasztopolban √ľnnepi a hangulat, minden√ľtt let√©pkedt√©k az ukr√°n z√°szl√≥kat, orosz lobog√≥k lobognak a hely√ľk√∂n, √©s boldogan v√°rj√°k a felszabad√≠t√≥kat. A bevezetŇĎ utakat √°ll√≠t√≥lag lez√°rt√°k a flotta p√°nc√©lozott csapatsz√°ll√≠t√≥i.

A Kr√≠m-f√©lsziget legnagyobb v√°ros√°t 400 ezren lakj√°k, z√∂m√ľk orosz nemzetis√©gŇĪ √©s anyanyelvŇĪ. A kik√∂tŇĎ egy r√©sz√©t az orosz Fekete-tengeri flotta b√©rli hossz√ļ t√°vra. A h√©tv√©g√©n m√°s kelet-ukrajnai nagyv√°rosokban is tartottak t√∂megrendezv√©nyeket.