This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Szevasz 444.hu, véged van Index, itt a Pölöskei Szörp Magazin

Illustration for article titled Szevasz 444.hu, véged van Index, itt a Pölöskei Szörp Magazin

Váratlanul új versenyző jelent meg a magyar hírportálpiacon. Ment itt a huhogás, hogy ilyen szar a hirdetési piac meg olyan durva az élethalálharc, erre pont a miniszterelnök kedvencéből, az igazi termelő szektorból dönt úgy egy cég, hogy rámegy az online hírgyártásra.

Advertisement

Vagyis pontosabban hírgyűjtésre, mert ez egy Hírkereskő-szerű linkoldal, rövid saját ajánlókkal. És láthatólag még valami béta mínusz verzió, az oldalon még nincs kommentélet és a posztok sem frissülnek hírportáltempóban. Van itt közben minden, klasszikus rovatszerkezet, fejléc alatt futó bréking hírek, megosztás, minden, ami ebben a műfajban kell.

Na de mi az úristen haragjáért? Mi ez az egész?

Azonnal a céghez fordultam, de a gyors érdeklődésre egyelőre ennyi választ kaptam:

Én: Jó napot, a cink.hu hírblogtól jelentkezem. Láttam, hogy Pölöskei Szörp Magazin néven van egy komplett, klassz hírportáljuk. A kérdésem az lenne, hogy minek? Belépnek az online tartalompiacra? Hány ember foglalkozik a lapszerkesztéssel? Ők a cég alkalmazottai, vagy külsős végzi a lapszerkesztést? Mennyibe kerül egy évben egy ilyen híroldal?

Pölöskei Szörp: Kedves László, Még fejlesztés alatt áll, hamarosan mindenre fény derül!

Advertisement

Hát ezzel nem lettünk sokkal okosabbak. Rá lehet vágni, hogy ez nyilván reklám a cégnek, de ki az, aki egy hírgyűjtővel akarna szörpöt eladni? Ez önmagában elég drága megoldásnak tűnik. Lehet, hogy valami nagyon meggyőző dumájú reklámügynökség beszélte rá őket erre? Vagy olyan vegyes profilú konszernné alakul át a Pölöskei Szörp, hogy pár év múlva az űrkutatástól a banki szolgáltatásokon át az online médiáig mindenfélével foglalkoznak? Megvesznék, hogy megtudjam, akinek van infója, ossza meg!

[via fb]

Share This Story

Get our newsletter