A Daily Mail √©s a BBC vezetŇĎ anyagot √≠rt arr√≥l, ami Budapesten migr√°nsvonalon t√∂rt√©nik, de a CNN is elŇĎkelŇĎ helyre rakta vonatkoz√≥ vide√≥j√°t, √©s a Reuters is c√≠mlapos besz√°mol√≥t csin√°lt.

A cikkekbŇĎl sok √ļjdons√°g nem der√ľl ki, ink√°bb √∂sszefoglalj√°k a fŇĎbb pontokat. √Čn egy√°ltal√°n nem tal√°ltam annyira v√©szesnek a Keleti p√°lyaudvar k√∂rny√©k√©n a helyzetet, mint az ezer migr√°ns √©s a rendŇĎr√∂k √∂sszecsap√°s√°r√≥l √≠r√≥ Daily Mail, igaz, csak d√©l k√∂r√ľl t√∂lt√∂ttem el ott egy kis idŇĎt.

Advertisement

A CNN vide√≥s riportja ink√°bb a menek√ľltekrŇĎl sz√≥l, √©s arr√≥l, hogy milyen probl√©m√°kkal kellett √©s kell szemben√©zni√ľk. Se a riporter, se a menek√ľltek sz√°m√°ra nem teljesen vil√°gos √©s √©rthetŇĎ, hogy ha a n√©metek √ļgyis befogadn√°k a menek√ľlteket, akkor mi√©rt √ļgy int√©zkednek a magyar hat√≥s√°gok, ahogy. Hab√°r a t√ļl sokan nem f√©rnek fel a vonatra √©rv elhangzik, az nem tiszta a riporter sz√°m√°ra, hogy a magyarok pontosan hogyan is akarj√°k megoldani a helyzetet.

A Reuters viszont több kormánypárti magyar politikus nyilatkozatából is idéz.