Szeretnél még egy elszomorítóan érdekes adatot a magyar fociról?

Illustration for article titled Szeretnél még egy elszomorítóan érdekes adatot a magyar fociról?

Akkor nézd meg ezt a térképet. A szürkével jelölt országokból még senki sem játszott BL-döntőben. Rajtunk kívül csupa kis ország tartozik csak ide.

Advertisement

A Bajnokcsapatok Európa Kupája már több mint húsz éve, az 1992/93-as idény óta működik Bajnokok Ligájaként. Eddig összesen 48 országból játszottak futballisták valamelyik döntőn, a túlnyomó többségük Európából, illetve még jó pár latin-amerikai, afrikai országból, továbbá Ausztráliából és Dél-Koreából.

Európából a törpeállamokat nem számítva a legtöbb ország ki tudott állítani minimum egy BL-döntős focistát, kivéve Magyarországot, Szlovákiát, Moldovát, Albániát, Izlandot és a balti államokat. Ezek közül az országok közül még a legnépesebb, Szlovákia lakossága is csak a fele a mienkének, a többiek még 5 millióan sincsenek.

Advertisement

De még a nyomorult szlovákok is elmondhatják magukról, hogy legalább már kijutottak egy nyamvadt vébére ez alatt az idő alatt, illetve a lettek egy Eb-re, nekünk egyik sem jött össze. Tényleg hetente jelenik már meg valami lehangoló adat a magyar fociról, de ez is legalább annyira elgondolkodtató, mint az, hogy Liechtenstein is megelőzött minket az UEFA-rangsorban.

A legtöbb játékost egyébként a spanyolok adták (62-t eddig), megelőzve a németeket, az olaszokat és a franciákat, és ott van a top 10-ben Horvátország is, eddig 11 játékossal.

Advertisement

(via)

Share This Story

Get our newsletter