Úgy tűnik, nem trükközés, hogy még mindig él a hirhedt módosító, bár Orbán Viktor napokkal ezelőtt bejelentette, hogy visszavonják. A titok az, hogy csak holnap ülésezik a parlament gazdasági bizottsága.

Nagyot robbant ma a hír, hogy bár a miniszterelnök még múlt pénteken megígérte a netadójavaslat visszavonását, a kulturális biztottság hétfői ülésének kedden pubikált jegyzőkönyvéből az derült ki, hogy a hirhedt tervezet még érvényes. Sőt, bár ezt nem vonták vissza, azt a Rogán Antal-féle módosítást viszont igen, ami felső határt szabott volna a havonta fizetendő adónak.

Advertisement

Némi utánajárással mostanra tisztáztuk a helyzetet. A javaslatot eredetileg benyújtó Nemzetgazdasági Minisztérium még akkor, múlt pénteken levelet írt a gazdasági bizottság elnökének, kérve a visszavonást. Erről kiraktak egy közleményt a weboldalukra is. Azért történt így, mert a parlamenti ügyrend szerint maga a beterjesztő nem vonhatja vissza, csak a teljes javaslatcsomagot.

Advertisement

A gazdasági bizottság pedig holnap, szerdán délelőtt 10-kor ül össze, és parlamenti forrásaink szerint ekkor fogják visszavonni a javaslatot.

Share This Story

Get our newsletter