A fi√ļ-l√°ny-bar√°ts√°ghoz √©s a baja hal√°szl√© vs szegedi hal√©szl√©-vit√°hoz hasonl√≥ nagy klasszikus vitat√©ma, hogy ok√©s-e nyilv√°nosan szoptatni. Egy amerikai golfklubban rendŇĎrt h√≠vtak a szoptat√≥ra, akit terroristak√©nt kezeltek m√≠g ki nem der√ľlt, hogy ENSZ-diplomata.

Az eset elŇĎzm√©nye az volt, hogy a nem-klubtag diplomata h√°zasp√°rnak megengedt√©k, hogy a klub ki√ľlŇĎs √©tterm√©ben eb√©deljenek. Amikor a n√≥ szoptatni kezdett az asztaln√°l, egy alkalmazott azonnali t√°voz√°sra k√©rte ŇĎket, mivel zavarj√°k a tagokat. Amikor az anya azt mondta, m√°r csak p√°r perc a dolog, megk√©rt√©k, hogy a v√©c√©ben fejezze be. Erre azzal v√°laszolt, hogy "Egy felnŇĎttet sosem k√©rne meg arra, hogy eb√©deljen a v√©c√©ben, akkor hogy k√©rhet erre egy gyereket?" Erre kih√≠vt√°k a rendŇĎrs√©get. Harding nyomoz√≥ kivont pisztollyal √©s sokkol√≥ban √©rkezett √©s a h√°zasp√°r √°llt√°sa szerint egy adott ponton azt mondta nekik, hogy Sri Lank√°n terrorist√°k csecsemŇĎket haszn√°lnak fel. Az eg√©sz terrorvonal amgy az√©rt j√∂tt a k√©pbe, mert az ap√°nak fekete h√°tizs√°kja volt.

Sz√≥val ilyenek mehetnek egy amerikai golfklubban, de mi megy n√°lunk? Amennyire eml√©kszem a gyerekek kiskor√°b√≥l, n√°lunk jeges undor fogadja, ha egy anya nyilv√°nos helyen k√©nytelen szoptatni, k√°b√© mintha valami undor√≠t√≥ kel√©st akarna kinyomni m√°sok szeme l√°tt√°ra. Annak idej√©n konkr√©t rendreutas√≠t√°st is hallottam. Ehhez k√©pest M√°lt√°n p√©ld√°ul a helyi Munk√°sp√°rt vallettai sz√©kh√°z√°ban - ahol ismert √©tterem mŇĪk√∂dik, √©pp ott ett√ľnk - irt√≥ kedves volt mindenki, sŇĎt amikor l√°tt√°k, hogy az Imol√°t fesz√©lyezi a nyilv√°nos helyzet, a kedv√ľnk√©rt megszak√≠tott√°k a p√°rt vezetŇĎs√©gi √ľl√©s√©t, a bizotts√°g kij√∂tt egy k√°v√©re √©s √°tadt√°k a t√°rgyal√≥jukat szoptat√°sra.

Ma mi a helyzet n√°lunk? M√©g mindig elk√©pzelhetetlen√ľl hippis dolog nyilv√°nosan szoptatni? Vagy m√°r zseb-Sv√©dorsz√°g lett√ľnk? Aki mostan√°ban szoptatott vagy mellett szoptattak, √≠rja meg, milyen volt!