This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Szép csendben leközölték az Univerzum történetének legjobb helyreigazítását

Illustration for article titled Szép csendben leközölték az Univerzum történetének legjobb helyreigazítását

És ez a helyreigazítás magyar! A Blikkben jelent meg, és az derül ki belőle, hogy NEM LESZ VÉGE A VILÁGNAK!

Advertisement

tehát azt is megalapozatlanul feltételeztük, hogy okozhat világvégét.

Ez zseniális befejező félmondat teszi a műfaj valaha volt legnagyobbjává azt a blikk.hu-n szeptember 10-én megjelent helyreigazítást, amit akkor persze nem vett észre senki, de most kiszúrtam a Tumblren.

Advertisement

A helyreigazítást egy teljesen szokásos, vagyis minden alap nélkül világvégével riogató Blikk-cikk miatt közölték, a megszólaltatott csillagász ugyanis kivételes módon nehezményezte, hogy meghamisították a szavait, mintha aszteroida-alapú világvégét jövendölt volna, pedig igazából természetesen nem jövendölt semmi ilyesmit.

A jegyzőkönyvek kedvelőinek kedvéért itt a történelmi szöveg teljes egészében:

„Ez év április 14-én tévesen közöltük, hogy Judit Györgyey Reis észlelte a 2012 TC4 jelölésű aszteroidát, továbbá tévesen közöltük, hogy nyilatkozataiban a NASA-éval ellentétes álláspontot képviselt és az aszteroida okozta katasztrófa bekövetkezését valószínűsítette. A Jet Propulsion számításai szerint 2017. októberében az aszteroida földdel való ütközése kizárható. Az aszteroida mérete 12 és 30 méter közé tehető. Nagy valószínűséggel 30 méter alatt van, tehát azt is megalapozatlanul feltételeztük, hogy okozhat világvégét.”

Advertisement

(via bizclop)

Share This Story

Get our newsletter