Szentségtörés egy McDonald's a Nemzet Főterén?

Titokban egy Meki épülhet a Kossuth tér sarkán, az egykori házasságkötő terem helyén. Vajon eredeti, 1944 előtti burgereket is árulnak majd?

Apponyi Albert tényleg élt-halt a McNuggetsért, de mindenkit az őrületbe kergetett a Minisztertanácsban azzal, hogy tripla adag ezersziget-szósszal ette? Teleki Pál valóban kipiszkálta a hagymát a sajtburgeréből? Csak legenda, hogy Kornfeld Zsigmond egyszer tüntetőleg Sertés McFarmot kért a kisasszonytól? Fogalmam sincs, a Város Szíve blog viszont azt mondja, hogy szerintük egy McDonald's épülhet a Nemzet Főterén, amit köztudomásúlag az 1944 előtti, eredeti állapotába állítanak vissza, bármit is jelentsen ez. Tehát ez egy 1944 előtti burgerező lesz.

Advertisement

Lehetséges, hogy valaha ős-Meki volt ezen a helyen, és itt történt a híres eset, amikor Karinthy az Est egyik riporterét odavezette Krúdy Gyula asztalához, aki gyanútlanul tömött magába egy Fish Macet?

Mik lehettek a XX. század első felének menő pesti mekis kajái? Velős burger cérmametélttel és sárgarépával? Irredetaburger, amibe egy áráért három húspogácsa került? Könnyeztetően csípős McCsendőr, amiből a cseresznyepaprikás felért egy vesénrúgással? Ha van tipped, ne kímélj!

A Város Szíve blog nyíltan utálja Rogán polgármestert és itt is valami susmust sejt, azon meg alig leplezve mulatnak, hogy a Nemzet Főterén egy szentségtörő amerikai gyorsétterem nyílik. Én nem osztom a morális felháborordást, ha máskor meg a kormánypárt nyugat-, globalizáció- és világellenessége a probléma. A susmus, az tényleg probléma, ha van, de tőlem Andrássy lovasszobrának a talapzatában is nyithatnának egy Wendy's-t, bármikor nyomnék ott egy baconös-gombás burgert.

Share This Story