This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Szentmihályi Szabó Péter nem akar nagykövet lenni

Úgy látszik, a Fideszen belül is sokan felháborodtak a szélsőjobboldali, antiszemita publicista tervezett római nagyköveti kinevezésén.

Jó hír, hogy bizonyos fokú ízléstelenség még a magyar kormánynak is sok. Most közölte az MTI hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményes szerint a jelölt maga közölte a tárcával, hogy "semmilyen nagyköveti posztot nem kíván betölteni".

Advertisement

Az egykor csurkista író-újságíró kinevezése azért is fura lett volna, mert még a főnöke, Széles Gábor sem kapott állami-kormányzati pozíciót, bár korábban utalt arra, hogy szívesen fogadna ilyesmit. Mivel egy nagyköveti kinevezés nyilvánvalóan nem olyan dolog, amit csak az utolsó pillanatban közölnek az érintettel, józanul feltételezhető, hogy a felháborodást látva a kormányzatból szóltak Szentmihályi Szabónak, hogy vissza kéne lépnie.

Nem véletlen, a Corriere della Sera című patinás napilap a címoldalán közölt vezércikket a témában "Intolerancia és antiszemitizmus. Az előítélet ősi mérge" címmel.

Share This Story

Get our newsletter