Simon Péter vállalkozó épített egy uszodát, ami csak neki jó, és évi százmilliós veszeteséget termel a városnak. Félmilliárddal még tartozott is, elengedte neki a város. Mit tudhat, ami ennyit ér?

Lemondott a szentendrei k√©pviselŇĎtest√ľlet arr√≥l, hogy megpr√≥b√°lja behajtani Simon P√©ter v√°llalkoz√≥ c√©g√©nek tartoz√°s√°t, ami a felk√©rt szak√©rtŇĎ szerint √∂sszesen 586768080 forint. Simon P√©ter eddig is olyan k√ľl√∂nleges st√°tuszban volt Szentendre v√°rosvezetŇĎin√©l, ami az egyszerŇĪ √°llampolg√°ri elme sz√°m√°ra megmagyar√°zhatatlan. P√©ld√°ul √ļgy lett a v√°rosi projektiroda vezetŇĎje, hogy m√°r megvolt a f√©lmilli√°rdos tartoz√°sa a Vizesnyolcas nevŇĪ uszoda miatt.

Az Index annak idej√©n nagy cikket √≠rt arr√≥l, hogy Simon a v√°ros sz√°m√°ra teljesen felesleges uszod√°t a h√°z√°t√≥l k√©t saroknyira mag√°nprojektk√©nt √©ptette fel a v√°ros kisebbs√©gi r√©szesed√©s√©vel, hogy nemsok√°ra √°tvetesse az √∂nkorm√°nyzattal a saj√°t r√©sz√©t, a nyakukon hagyva a p√©nz√©getŇĎmŇĪvet. Az Index szerint kor√°bban is szeretett a v√°rossal bizniszelni, p√©ld√°ul eladott nekik egy 191 milli√≥s g√°zmotort 323 milli√≥√©rt a QualiTeam Consult nevŇĪ c√©g√©n kereszt√ľl. Ezzel szemben engedt√©k most el a gigatartoz√°st. Ha nem hallott√°l m√©g Simonr√≥l, olvasd el az indexes sztorit, amibŇĎl az der√ľl ki, hogy j√≥ban lenni egy kisv√°ros √∂nkorm√°nyzat√°va k√°b√© olyan, mint olajforr√°st tal√°lni a telk√ľnk√∂n.