​Szentendre félmilliárdos tartozást engedett el a Dunakanyar titokzatos urának

Illustration for article titled ​Szentendre félmilliárdos tartozást engedett el a Dunakanyar titokzatos urának

Simon Péter vállalkozó épített egy uszodát, ami csak neki jó, és évi százmilliós veszeteséget termel a városnak. Félmilliárddal még tartozott is, elengedte neki a város. Mit tudhat, ami ennyit ér?

Advertisement

Lemondott a szentendrei képviselőtestület arról, hogy megpróbálja behajtani Simon Péter vállalkozó cégének tartozását, ami a felkért szakértő szerint összesen 586768080 forint. Simon Péter eddig is olyan különleges státuszban volt Szentendre városvezetőinél, ami az egyszerű állampolgári elme számára megmagyarázhatatlan. Például úgy lett a városi projektiroda vezetője, hogy már megvolt a félmilliárdos tartozása a Vizesnyolcas nevű uszoda miatt.

Az Index annak idején nagy cikket írt arról, hogy Simon a város számára teljesen felesleges uszodát a házától két saroknyira magánprojektként éptette fel a város kisebbségi részesedésével, hogy nemsokára átvetesse az önkormányzattal a saját részét, a nyakukon hagyva a pénzégetőművet. Az Index szerint korábban is szeretett a várossal bizniszelni, például eladott nekik egy 191 milliós gázmotort 323 millióért a QualiTeam Consult nevű cégén keresztül. Ezzel szemben engedték most el a gigatartozást. Ha nem hallottál még Simonról, olvasd el az indexes sztorit, amiből az derül ki, hogy jóban lenni egy kisváros önkormányzatáva kábé olyan, mint olajforrást találni a telkünkön.

Share This Story

Get our newsletter