Szent István légiójától és a fasiszta Jobbiktól reszketnek Kárpátalján

A hír persze inkább vicces, mint ijesztő, de lassan akár el is lehet majd gondolkodni az ilyeneken és a hasonlókon. Az Anonsz Zakarpattya nevű újság írta tegnap, hogy a ruszin Petro Hecko a Jobbikkal közösen terrorszervezetet hoz létre Kárpátalján. Kijevig meg sem állnak.

Hecko egyébként klasszikus futóbolond, utoljára akkor lehetett róla hallani – már ha nagyon nagyra nyitottuk a fülünket –, amikor a Podkarpatszka Rusz miniszterelnökeként levelet írt Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnak. Ebben, ha jól rémlik, katonai bevonulást és a megye Oroszországhoz csatolását szorgalmazta, viszonylag szerény sikerrel. Természetesen Hecko Hálózati Ruszin Mozgalma sem különösebben eredményes, a népcsoportot valamivel tömegesebben a Kárpátaljai Ruszin Néptanács képviseli. A Putyin-féle levélnek sem volt sok visszhangja, illetve csak akkor lett, amikor az SZBU vizsgálatot indított a pasas ellen szeparatizmus miatt.

Advertisement

Na és most ezt írja az Anonsz Zakarpattya:

Az utóbbi napokban a közösségi oldalakon Petro Hecko szeparatista a Jobbik szélsőjobboldali szervezetre hivatkozva létrehozza a Szent István légiója terrorszervezetet, amelynek célja, hogy megbontsa az alkotmányos rendet Ukrajnában. Tisztelt Főldijeink! Amennyiben bármilyen információjuk van a Szent István Légiója elnevezésű terrorszervezet létrehozásáról, tájékoztassák erről az ügyészséget, a belügyminisztériumot és az Ukrán Biztonsági Szolgálatot. Kérjük, hogy szintén tájékoztassák a rendvédelmi szerveket, amennyiben bármilyen szeparatista megnyílvánulást tapasztalnak Kárpátalján. Az Anonsz Zakarpattya, a hazafiakkal közösen vadászatot indít Petro Hecko szeparatista ellen, és 25 ezer UAH-t ajánl fel annak, aki átadja a hazaárulót az ukrán rendvédelmi szerveknek.

Kereshettek egy kis pénzt, a vérdíj átszámítva olyan 2000 dollár lehet mostanában.

[a képet az Anonszról nyúltam, az alá írt szöveg és a színvilág is nagyon menő]

Share This Story

Get our newsletter