This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Szellemvárossá lett Bolívia fővárosa az elnökválasztás alatt

Illustration for article titled Szellemvárossá lett Bolívia fővárosa az elnökválasztás alatt

Vasárnap a magyarországi önkormányzati választásokkal egy időben elnökválasztás volt Bolíviában, amelyen Evo Morales harmadszor nyert. Az országban kötelező elmenni szavazni, ennek egyik következménye, hogy La Paz szinte teljesen elnéptelenedett.

Advertisement

Bolívia a kevés országok egyike, ahol kötelező a részvétel a választásokon. Nem abba a még kisebb csoportba tartozik, ahol a távolmaradást meg is büntetik – mint Ausztráliában, Görögországban vagy Brazíliában –, de az állam elég sok eszközzel próbálja rávenni polgárait, hogy éljenek kötelező választójogukkal. A választás napján:

  • nem lehet autót vezetni
  • nem lehet alkoholt venni (előtte 48, utána 12 órávalig)
  • nem lehet tömegrendezvényt tartani
  • nem járnak a buszok és a vonatok szombat délután 4-től hétfő hajnali 3-ig
  • nem járnak a repülők (csak amelyek elhagyják az országot, vagy megállnak tankolni)
Advertisement

Ennek az a következménye, hogy az Andok szívében fekvő egymilliós fővárosból néptelen játszótér lesz, melynek többsávos útjain ücsörögni, bringázni, csókolózni és focizni lehet a magashegyi, atomkék ég alatt.

Ezeket a különös, varázslatos pillanatokat örökítette meg Eduardo Leal portugál fotós, képeit a Roads & Kingdomson lehet megnézni.

Advertisement

Fotó: Eduardo Leal

Share This Story

Get our newsletter