A port√°l annak ellen√©re jelentette meg a vele k√©sz√ľlt vide√≥interj√ļt, hogy azt Sz√©les az elk√©sz√ľlte ut√°n le akarta tiltatni, pedig ehhez nem is lett volna joga.

A milli√°rdos Zalaszentgr√≥ton vett r√©szt egy lakoss√°gi f√≥rumon, ahol az Index vide√≥sai interj√ļt csin√°ltak vele. Sz√©lesnek azonban nem tetszett, hogy az energiacell√°r√≥l k√©rdezgett√©k, ez√©rt ut√≥lag letiltotta a m√°r elk√©sz√ľlt interj√ļt, majd a f√≥rumr√≥l is kidobta a st√°bot.

Az Index ma reggel megjelentette a vide√≥t, mire Sz√©les rendk√≠v√ľl d√ľh√∂s kirohan√°st int√©zett √ļjs√°gj√°ban a port√°l, sŇĎt √°ltal√°ban a "baloldali" m√©dia ellen, mondv√°n, hogy k√°rt√©r√≠t√©si pert fog ind√≠tani, mert az Index szerinte jogs√©rt√©st k√∂vetett el. M√©g azt is hozz√°tette, hogy "a v√°g√°sok is tipikus baloldali diszn√≥f√ľlŇĪ eszk√∂z√∂k", illetve azt, hogy nagyon sajn√°lja, hogy egy√°ltal√°n sz√≥ba √°llt az Indexszel, mert "am√≠g ilyen diszn√≥f√ľlŇĪekbŇĎl √°ll az index.hu st√°bja, √ļgy forgatj√°k ki az interj√ļt, ahogy akarj√°k".

Lehetne m√©g sokat szemezgetni Sz√©les kirohan√°s√°b√≥l, de ne menj√ľnk el az igaz√°n fontos momentum mellett: ahhoz k√©pest, hogy Sz√©les G√°bor kilenc √©ve a Magyar H√≠rlap tulajdonosa, l√°that√≥an nem ismeri a sajt√≥t√∂rv√©nyt.

Advertisement

Az interj√ļalany ugyanis ‚Äď ha m√°r beleegyezett, hogy interj√ļt ad ‚Äď nem tilthat le semmit ut√≥lag, kiv√©ve akkor, ha a nyilatkozat√°t ut√≥lag eltorz√≠tott√°k vagy √©rdemben megv√°ltoztatt√°k. Itt azonban errŇĎl nem volt sz√≥, Sz√©les a hallhat√≥ k√©rd√©sekre v√°laszol az Index vide√≥j√°ban.

Ezzel egy√©bk√©nt Sz√©les kor√°ntsincs egyed√ľl, nem egy hazai k√∂zszereplŇĎ gondolja azt, hogy le lehet tiltatni ut√≥lag egy interj√ļt, a val√≥s√°gban viszont onnant√≥l kezdve, hogy sz√≥ba √°lltak egy √ļjs√°g√≠r√≥val, az le√≠rhatja vagy lek√∂z√∂lheti, amit neki elmondanak.