A jobboldali publicisztika dilikir√°lya egy Orig√≥t√≥l kapott SMS-sporth√≠r alapj√°n meg√°llap√≠totta, hogy az eg√©sz magyar baloldal eltorzult, a szem√©t Origo meg persze k√ľl√∂n√∂sen. A szeg√©ny ember Bayer Zsoltj√°nak m√°r elemi sz√∂veg√©rt√©si probl√©m√°i vannak.

Fricz Tam√°s ma √°tment az √ļgynevezett cig√°nyzacsk√≥-pr√≥b√°n √©s hivatalosan is pont annyira holdk√≥ros, mint b√°rmelyik habz√≥ sz√°j√ļ kommentelŇĎ. A pr√≥ba arr√≥l a T√©kozl√≥ Hom√°r-posztr√≥l kapta a nev√©t, amelyik azt jelentette be, hogy a hipermarketekben azont√ļl fizetni kell a nejlonzacsk√≥√©rt, √©s amelyiknek m√°r a harmadik kommentj√°bŇĎl kider√ľlt, hogy mindenrŇĎl a cig√°nyok tehetnek.

Fricz arr√≥l √≠rt bejegyz√©st, hogy a gyŇĎri nŇĎi k√©zicsapat meccse ut√°n a k√∂vetkezŇĎ SMS-riaszt√°st kapta a telefonj√°ra az Orig√≥t√≥l:

NŇĎi k√©zilabda-Bajnokok Lig√°ja, d√∂ntŇĎ: GyŇĎri Audi ETO ‚Äď Buducnost Podgorica 27-21. A GyŇĎr megv√©dte c√≠m√©t, a meccs utols√≥ g√≥lj√°t Knezevic dobta.

A nem k√©zilabd√°s olvas√≥k kedv√©√©rt mondom, hogy a teljesen semleges hangv√©telŇĪ √©s tartalm√ļ √ľzenetbe az√©rt ker√ľlt bele Knezevic neve, mert a teljes magyar sportsajt√≥ fel volt h√°borodva azon, hogy amikor a GyŇĎr a csoportmeccseken ugyanezzel a Buducnosttal j√°tszott, Knezevics lefejelte G√∂rbicz Anit√°t, de a nemzetk√∂zi sz√∂vets√©g csak p√°r meccsre tiltotta el az agresszort, hogy m√°r pont j√°tszhasson ezen a d√∂ntŇĎn.

Advertisement

De Fricz szeg√©ny a cikke szerint m√°r od√°ig jutott, hogy k√©ptelen √©rtelmezni egy egymondatos SMS-t, √©s hossz√ļ √≠r√°sban √©rtekezik arr√≥l, hogy az SMS z√°r√≥mondata "olt√°ri botr√°ny", "eszeveszett cinizmus", sŇĎt, b√°r "nem √ľti meg m√©g a magyarelleness√©g szintj√©t sem", cser√©be "eltorzult sz√°nd√©k√ļ, nagyon rossz√≠zŇĪ cinizmus".

M√©g egy B√©kemenet-szervezŇĎ publicisztikai rohamosztagos toll√°b√≥l is k√©nyelmetlen √©rz√©s azt olvasni, hogy a "meccs utols√≥ g√≥lj√°t Knezevic dobta" az ŇĎ ford√≠t√°s√°ban √ļgy hangzik, hogy "Nesze nektek, magyarok! Ne √∂r√ľljetek m√°r olyan nagyon, akkor sem, ha v√©gre valami pomp√°san siker√ľl!"

A cikk z√°r√≥mondat√°ban pedig id√°ig jutunk az √ľzenettŇĎl, ami annyira b√°rmiellenes, mint egy k√≠nai pamutbugyi g√©ppel ford√≠tott c√≠mk√©je:

Ha a magyar bal-balliber√°lis oldal olyan, mint az orig√≥ √©s √ľzenete, akkor csak keresni tudom, hol van a baloldalon Eur√≥pa.

Advertisement

√Čn sok√°ig kifejezetten j√≥l sz√≥rakoztam a valaha √°ll√≠t√≥lag teljesen norm√°lis Fricz megborul√°s√°n, de ha √≠gy folytatja, arra a feladatra is alkalmatlan lesz, amire tartj√°k. √ögy m√©g kult√ļrharcot sem lehet ugyanis rendesen v√≠vni, ha a katon√°k annyira ostob√°k, hogy meg sem √©rtik a m√°sik elemi √ľzeneteit sem, hiszen emiatt m√©g azt sem tudj√°k, mikor hangzott el egy semleges k√∂tŇĎsz√≥, √©s mikor egy vaskos nemzet√°rul√°s/paraszts√°g, amire kiab√°lni kell. Fricz Tam√°sb√≥l √©rezhetŇĎen az √ļj Bayer Zsoltot akart√°k faragni arra az esetre, ha az eredeti Bayerral t√∂rt√©nne valami. IjesztŇĎ ilyet le√≠rni, de ehhez k√©pest Bayer egy fineszes sakkbajnok, aki mindig √°tl√°t a szit√°n.