This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Szegedi Csanádot kidobták Kanadából

Illustration for article titled ​Szegedi Csanádot kidobták Kanadából

A zsidó megtéréséről tartott volna előadást a szélsőjobbos antiszemita expolitikus. A felháborodott helyi zsidók intézték el a kiseprűzését.

Advertisement
Illustration for article titled ​Szegedi Csanádot kidobták Kanadából

Helyi idő szerint hétfőn este tartott volna Szegedi előadást a Chabad nevű vallásos szervezet helyiségében a montreali Westmountban, Utam a gyűlölködéstől a gyűlölet elleni harcig címmel, de odáig már nem jutott el. Sőt lényegében Kanadába sem engedték belépni: miután leszállt a gépe, a bevándorlási hatóság kiutasította az országból, felültette egy repülőre és visszaküldte. A 200 ember, aki kiváncsi lett volna az előadására, végül kénytelen volt beérni egy videóüzenettel.

Advertisement

A Szegedit Kanadába meghívó Devorah Shanowitz, akinek magyar zsidó nagyapja a holokauszt áldozata lett, azt nyilatkozta a Montreal Gazette-nek, hogy a helyi zsidó közösségben sokaknak volt ellenérzése azzal, hogy a korábban antiszemita politikus elóadást tarthasson. Shanowitz tudomása szerint helyi zsidók voltak azok, akik bejelentést tettek a bevándorlási hatóságoknak Szegedi korábbi politikai tevékenységéről. A volt jobbikos vezetőnek a reptéren előbb azt mondták, hogy csak ki fogják hallgatni, de végül kiutasították.

Szegedi álltólag igen csalódott volt az eset miatt. Shanowitz azt nyilatkozta, hogy a meghívással nem akarták legitimálni Szegedit vagy kósernek beállítani őt, csak a történetét szerették volna meghallgatni.

Advertisement

Nemcsak a zsidó közösségben gondolják azt sokan, hogy Szegedi zsidó megtérése nem őszinte.

(A tippért köszönet Gyurinak.)

Share This Story

Get our newsletter