This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Szegedi azt mondja, megtartotta az előadását

Illustration for article titled Szegedi azt mondja, megtartotta az előadását

Tényleg el kellett hagynia Kanadát, de előtte még belefért az előadás a megtéréséről - mondta az Origónak az antiszemita politikusból lett hithű zsidó.

Advertisement

Azzal szemben, amit a Montreal Gazette című lap, illetve az ő cikküket átvevő Cink írt, az érintett Szegedi azt mondja, tényleg feljelentették, ezért a bevándorlási hatóság vasárnapi megérkezése után kiutasította Kanadából, de arra még volt ideje, hogy megtartsa azt az előadást, amiért érkezett.

Advertisement

"Megnéztem Montrealban a zsinagógát, találkoztam a helyi zsidó vezetőkkel, sikerült megtartanom a tervezett előadást" – sorolta Szegedi a programját.

A Gazette még arról írt, hogy a Chabad Westmount helyiségében a 200 megjelent érdeklődő csak egy videóüzenetet nézhetett végig.

Advertisement

Szegedi az Origónak azt mondta, hogy állítólagos Jobbik- és Magyar Gárda-tagsága miatt jelentették föl, de ő hamar tisztázta, hogy az előbbinek már nem tagja, utóbbinak meg sosem volt, de a helyi eljárási szabályok miatt döntenie kellett, hogy fellebbez-e. De ekkor 3 hétig ott kellett volna maradnia, a másik lehetősége pedg az volt, hogy egy nap múlva távozik az országból. Ő ezt tette. Szegedi ezt a szelfit posztolta magáról Montrealban, a következő angol nyelvű vers kíséretében:

In Montreal falls the snow, beautiful city

Illustration for article titled Szegedi azt mondja, megtartotta az előadását

Share This Story

Get our newsletter