Szegedi azt mondja, megtartotta az előadását

Illustration for article titled Szegedi azt mondja, megtartotta az előadását

Tényleg el kellett hagynia Kanadát, de előtte még belefért az előadás a megtéréséről - mondta az Origónak az antiszemita politikusból lett hithű zsidó.

Advertisement

Azzal szemben, amit a Montreal Gazette című lap, illetve az ő cikküket átvevő Cink írt, az érintett Szegedi azt mondja, tényleg feljelentették, ezért a bevándorlási hatóság vasárnapi megérkezése után kiutasította Kanadából, de arra még volt ideje, hogy megtartsa azt az előadást, amiért érkezett.

Advertisement

"Megnéztem Montrealban a zsinagógát, találkoztam a helyi zsidó vezetőkkel, sikerült megtartanom a tervezett előadást" – sorolta Szegedi a programját.

A Gazette még arról írt, hogy a Chabad Westmount helyiségében a 200 megjelent érdeklődő csak egy videóüzenetet nézhetett végig.

Advertisement

Szegedi az Origónak azt mondta, hogy állítólagos Jobbik- és Magyar Gárda-tagsága miatt jelentették föl, de ő hamar tisztázta, hogy az előbbinek már nem tagja, utóbbinak meg sosem volt, de a helyi eljárási szabályok miatt döntenie kellett, hogy fellebbez-e. De ekkor 3 hétig ott kellett volna maradnia, a másik lehetősége pedg az volt, hogy egy nap múlva távozik az országból. Ő ezt tette. Szegedi ezt a szelfit posztolta magáról Montrealban, a következő angol nyelvű vers kíséretében:

In Montreal falls the snow, beautiful city

Illustration for article titled Szegedi azt mondja, megtartotta az előadását

Share This Story

Get our newsletter