Az Ulpius-ház könyvkiadó volt tulajdonosa szállodában lakott, mindenhová taxival járt, miközben egy rakás ingatlanja volt. A kiadó csődje előtt felvett egy halom pénzt - írja a Blikk. A Cink úgy tudja, valószínűleg Kanadában rejtőzik.

A bankok és céges hitelezők mellett magánszemélyeknek is százmilliós összeggel tartozott Kepets András - írja a mai Blikk. A csődbe ment Ulpius Ház tulajdonosának legismertebb termékei a botránykönyvek voltak, így a lap szerint csak Frei Tamásnak 100 millió körüli összeggel tartozhat az Ulpius, de megszívta Majka, Árpa Attila vagy Torghelle Sándor is. Ettől független dolog, hogy a Blikk információja szerint magánembereknek is óriási összegekkel adósa.

A Blikk úgy tudja, hogy eltűntek a kasszából a kiadó decemberi bevételei - ezek karácsony miatt igen magasak - és Kepets tavaly is kivett egy 102 milliós kölcsönt a cégből, ezek mellett nemrég hirtelen eladta két újlipótvárosi ingatlanját is, amik közül az egyikben az anyja lakott.

A Cink úgy tudja, hogy a könyvkiadó az édesanyja és az öccse társaságában szívódott fel, de lehetséges, hogy egy kubai barátja is velük tartott. Volt kollégái azt sejtik, hogy Kanadában lehet, a kiadó új ügyvezetője ugyanis állítólag ide utazott ki nemrég, hogy aláírasson vele egy papírt.

A Blikk cikk szerint Kepets nagy lábon élt, belvárosi szállodában bérelt havi 700 ezerért lakosztályt és a vécére is taxival járt. Ennek ellenére már jó ideje nem fizette a bankoknak az ingatlanjai törlesztőrészleteit.