This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Szar van a fűben, meg sok szemét, tehát Gyurcsány nem hibás

Facebook Ferenc elkésztette tényfeltáró filmjét Sukoróról. Mintha Frei Tamás reklámozna egy ingatlanberuházást.

Advertisement

Tényfeltárónak állt Gyurcsány Ferenc, egész jól hozza is a figurát, csak az a kellemetlen, hogy a saját ügyében tárja fel a neki kedvező tényeket. Emberünk lement Sukoróra és megnézte, mi van azon a helyen, ahol az általa támogatott szálloda- és kaszinóberuházás zajlott volna.

Meg kell hagyni, hogy Gyurcsány ügyes szerkesztő, két szemétkupacból, egy fűben lapuló kakából és a mínuszfokokban szinte üres partszakaszból egészen hatásos vádbeszédet rittyentett. De az ügy színfalak mögötti ismerete nélkül is nyilvánvaló, hogy amiket elmondott, miszerint ha felépült volna az irdatlan ingatlan, munkahelyek létesültek volna és nagyobb lenne a pezsgés, bármilyen beruházásról el lehetne mondani, az ember mégse szeretné, ha a tópartok hatalmas kaszinókomplexumokkal lennének tele. A film így lényegében utólagos reklámfilm egy ingatlanbefektetéshez, aminek a hatása arra alapul, hogy minél többször megmutassák, milyen csoffadt terület van a tervezett építkezés helyén.

Advertisement

A közben hevesen bólogató néző csak utólag kérdezi meg magától, hogy miért lenne baj, ha egy tó partján füves-bokros-kisfás terület húzódik, nem pedig szálloda meg kaszinó. Ilyen filmet le lehetne forgatni a Római-parton, megmutava pár kupac szemetet, elszáradt füvet és hasonlót, majd feltenni a kérdést, hogy nem lenne-e jó szépen beépíteni az egészet.

Hát nem.

A filmmel kapcsolatos további megfigyeléseim:

- Ferencet kövéríti a pufimellény

- Ferencnek remekül áll, ahogy kimondja, hogy "dzsindzsás" és "dzsuva".

Share This Story

Get our newsletter